ESPORTS

La selecció espanyola femenina de waterpolo es penja la plata al Mundial

Judit Forca, amb 5 gols a la final, ha acabat com a màxima golejadora del Mundial. /Cedida

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb 7 jugadores del CN Sabadell, ha aconseguit la medalla de plata al Mundial de Fukuoka després de caure als penals de la final davant els Països Baixos. En un partit molt igualat i competit d’inici a final, la sabadellenca Judith Forca, amb 5 gols al partit decisiu, ha finalitzat el campionat com a màxima golejadora. La waterpolista neerlandesa del CNS, Sabrina Van der Sloot, s’ha penjat l’or mundialista.

Ja des del primer quart, l’intercanvi de cops ha estat constant. Al gol inicial de Maica Garcia, han respost les neerlandeses amb un parcial de 2-0 que ha capgirat el marcador i ha estat neutralitzat de forma immediata per dos gols més de Judith Forca -convertint-se en la màxima golejadora del Mundial-. Als darrers instants, els Països Baixos han tornat a mostrar el seu poder ofensiu i la jugadora del CNS, Van der Sloot, ha posat el 3-4 al final del primer temps. A l’inici del segon període, Maica Garcia ha anotat el seu segon gol del partit retornant la igualada al marcador i Elena Ruiz, amb dues transformacions de penal, ha obert escletxa. No han abaixat el cap les neerlandeses i amb un nou parcial de 2-0 s’ha arribat amb empat a 6 al descans.

En un contraatac a l’inici del tercer quart, Judith Forca ha anotat i la resposta dels Països Baixos ha servit per donar, de nou, la volta al marcador amb un gol de Van der Sloot i un de Martje Keeuning a 30” pel final del quart deixant el 7-9 i tot per decidir als últims 8′. Malgrat una nova anotació neerlandesa als primers instants del darrer quart, les espanyoles han ressorgit i amb dos gols de Paula Crespí i un de Bea Ortiz, han retornat la igualada a l’equador de l’últim període. La resposta de l’Orange ha arribat aprofitant una nova superioritat i Judith Forca amb un xut marca de la casa ha posat l’empat a 11.

Tot s’ha decidit als penals

Als darrers instants de la final, la tensió s’ha començat a palpar. Un nou gol neerlandès ha obligat Miki Oca a demanar un temps mort. La jugada ha sortit bé i Judith Forca, amb el seu 23è gol al campionat, ha portat el partit als penals a 15” del final. Elena Ruiz, Judith Forca, Anni Espar i Maica Garcia han anotat els seus llançaments i només el pal, en el penal de Bea Ortiz, ha permès a les neerlandeses, que han anotat tots els seus llançament, alçar el títol mundial. D’aquesta manera, el combinat espanyol es penja la medalla de plata, la tercera en els últims quatre mundials.

Comentaris
To Top