Diners

Repunt de l’atur durant el mes de juliol a Sabadell

La taxa es manté un 3% per sota del juliol de l’any passat

L’atur a Sabadell experimenta un lleuger increment al juliol. En concret, la xifra de juliol de 2023, publicada aquest dimecres, és d’11.053 persones en situació d’atur, un 1% més respecte del mes de juny (amb 105 persones desocupades més). No obstant, la variació anual de l’atur a la ciutat és de –3,1%, és a dir, 350 persones aturades menys respecte el mateix període de l’any anterior.

Evolució similar a Catalunya

La ciutat experimenta una evolució de l’atur similar al conjunt del Vallès Occidental –tot i que l’increment a Sabadell és inferior a la mitjana comarcal– , a la província de Barcelona i a Catalunya. El país tanca el juliol amb un repunt de l’atur però amb rècord d’ocupació. Durant el setè mes de l’any, hi havia 3,75 milions de treballadors, amb 10.932 feines més que al juny (+0,29%), el sisè increment mensual consecutiu i el quart rècord històric de la sèrie seguit.

En comparació amb el 2022, hi ha 103.185 feines més (+2,8%). Amb tot, al juliol s’ha trencat la dinàmica a la baixa de l’atur dels darrers cinc mesos amb un repunt de 1.612 persones apuntades a les llistes dels serveis d’ocupació. Tot i l’increment del 0,49% registrat, el nombre de desocupats queda en 331.356, la xifra més baixa des del mateix mes del 2008, quan hi havia 321.964 aturats.

“Una xifra històricament baixa”

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, ha apuntat que des del mes de març de 2021 la xifra de l’atur ha anat baixant fins a situar-se al nivell actual. En concret, durant aquest 2023, l’evolució de l’atur registrat a Sabadell situa la xifra de persones desocupades en el seu nivell més baix des de fa 15 anys i, per tant, es tracta d’una xifra històricament baixa, tot i aquest repunt de l’atur a l’estiu. “Per a les persones que vulguin trobar feina posem a disposició de tothom el Vapor Llonch i des de l’Ajuntament continuarem treballant per millorar l’ocupació i la competitivitat de la ciutat”, ha recordat.

Comentaris
To Top