Ciutat

El missatge darrere els animals que han aparegut pintats al Centre de Sabadell

Aquestes mostres d’art urbà les firmen Xuquin i LaJarlei, les artistes visuals que van exposar ‘Escándalo’ a l’Espai d’Art d’Impaktesvisuals

Probablement, heu vist dibuixos d’animals mentre passejàveu aquests dies pels carrers del Centre de Sabadell. Conillets, senglars, un cabirol, un teixó… I alguns fins i tot acompanyats amb missatges com “Tens la certesa d’existir?”. Aquestes mostres d’art urbà les firmen les artistes Xuquin i LaJarlei, que recentment van exposar algunes de les seves obres a l’Espai d’Art d’Impaktesvisuals de Sabadell recopilades sota el títol Escándalo.

Reivindicar la fauna autòctona

“Aquests dibuixos són una reivindicació a protegir la fauna autòctona del municipi, en aquest cas, de Sabadell”, apunta Xuquin, que ha replicat aquesta expressió artística a Granada, a diverses zones del Pirineu o arreu del Penedès. Amb una pila d’anys d’experiència en el món de l’street art –i especialment centrada en els animals– Xuquin prepara “unes plantilles, tenint en compte els animals més representatius de cada zona, que acaben recreant aquest aire de patró de paper en blanc i negre”. No treballa sola, la majoria dels dibuixos els firma conjuntament amb la seva companya, LaJarlei, que “posa la cirereta al pastís amb frases soltes que ens interpel·len”.

Les dues artistes visuals emfatitzen que “mirem de fer les expressions artístiques en els punts menys invasius possibles, sempre defugint espais com cases o portes de garatge, i centralitzant-nos en parets malmeses o portes tapiades, per exemple”.

Comentaris
To Top