Vallès

La UAB atén el triple de casos vinculats amb la salut mental en els últims tres anys

La UAB ha reforçat el servei de suport d’atenció psicològica amb el doble d’hores d’atenció, passant de 40 a 80 amb tres professionals

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha atès el triple de casos d’alumnes amb algun tipus de trastorn relacionat amb la salut mental en comparació amb abans de l’esclat de la covid-19. Es tracta de quadres d’estrès, ansietat i depressió, entre d’altres. Així ho ha assenyalat la secretària general de la universitat i responsable de Polítiques d’Igualtat, Esther Zapater. Una arrencada de curs que ha servit per anunciar la construcció d’una nova facultat de Psicologia al campus, on també anirà l’Institut de Neurociències (INc-UAB). El curs d’enguany la UAB el dedicarà a la salut mental, amb diferents activitats.

Zapater no ha posat xifres d’aquest increment perquè encara s’estan tancant els exercicis dels cursos, però sí que ha informat que el 2022 es van fer 1.281 visites en el servei específic d’atenció psicològica del campus de Bellaterra. En aquesta línia, ha apuntat una crescuda entre l’alumnat de nou accés i també, tot i que en menor grau, ha posat l’accent en els estudiants internacionals.

De cara al nou curs, la UAB ha reforçat el servei de suport d’atenció psicològica amb el doble d’hores d’atenció, passant de 40 a 80 amb tres professionals (una jornada completa i dos mitja jornada). Tanmateix, Zapater ha recalcat que es tracta d’un abordatge “en fase preventiva” i que “no substitueix el servei públic”. La salut mental serà la protagonista del nou curs, amb l’organització de diferents activitats.

Comentaris
To Top