Oci i cultura

Xavier Salomó i Marta Orriols, al festival Livres dans la Boucle a França

La literatura catalana és la convidada d’honor al 8è festival francès Livres dans la Boucle de Besançon (França), que se celebra del 15 al 17 de setembre. I Sabadell hi deixarà empremta. Entre els autors de Catalunya convidats al certament hi ha l’il·lustrador Xavier Salomó i l’escriptora Marta Orriols, ambdós sabadellencs. També Eva Baltasar, Miquel de Palol i Nadia Hafid participaran de la trobada literària. Tots tenen les seves obres traduïdes al francès.

A l’esquerra, l’il·lustrador Xavier Salomó. A la dreta, l’escriptora Marta Orriols / cedides

Autors sabadellencs amb recorregut

“És un honor que en aquesta edició hagin pensat en la literatura catalana com a principal convidada”, apunta Salomó, emocionat de poder-hi participar. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, els cinc autors catalans formaran part del programa del festival, on duran a terme diverses trobades amb el públic i lectures de fragments de la seva obra, acompanyats pels seus traductors al francès.

Xavier Salomó, que fa tàndem creatiu amb la també escriptora sabadellenca Meritxell Martí, apunta que “tenim una presència molt important en el mercat de llibres infantils il·lustrats francès”, i admet que “tot i que hem estat a uns quants festivals francesos, mai havíem visitat la zona de Besançon”. Un fet que suma il·lusió a la invitació, reconeix. La parella Martí-Salomó ha produït llibres com el premiat conte il·lustrat Sunakay, una oda a la necessitat de protegir el planeta de la contaminació.

A principis d’any, la sabadellenca Marta Orriols, una de les escriptores amb més projecció internacional del municipi, va publicar el llibre La possibilitat de dir-ne casa, que narra la història d’una corresponsal a l’estranger que decideix tornar a Barcelona, després de gairebé 20 anys, per repensar el seu itinerari vital.

El festival

Livres dans la Boucle ofereix una programació eclèctica, que combina literatura, música, cinema, teatre, arts gràfiques i, fins i tot, gastronomia. Durant el cap de setmana, s’ofereixen més de 50 trobades, conferències, lectures, lectures-concerts, actuacions i tallers.

Comentaris
To Top