Vallès

Més autobusos entre Castellar i Sabadell: consulta els nous horaris

L’increment de la freqüència de pas permetrà l’arribada d’un bus cada 10 minuts

Els usuaris de la línia C1, que connecta Sabadell i Castellar, s’hauran d’esperar menys estona a la parada de l’autobús. El servei entre els dos municipis millorarà la seva oferta a partir del 2 d’octubre, quan la línia passarà a tenir els dies feiners una freqüència de pas de 10 minuts en hores punta, de 6.30 a 9.00 hores i de 14.25 a 19.25 h. Alhora, els dissabtes i festius la línia iniciarà el servei una hora abans, i passarà de les 7.52 h a les 6.56 h.

Són algunes de les novetats que s’implementaran en les pròximes setmanes. El Director General de Transport i Mobilitat, Oriol Martori, ha visitat aquest dimarts l’Ajuntament de Castellar del Vallès per explicar a l’alcalde, Ignasi Giménez, i al tinent d’alcalde de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, Joan Creus, diverses millores que la Generalitat de Catalunya durà a terme en el transport públic que uneix les dues localitats.

Dos nous vehicles

Així, la línia de transport públic C1 comptarà amb dos nous vehicles que possibilitaran que en hores punta, de 6.30 a 9.00 hores i de 14.25 a 19.25 hores, l’increment de la freqüència de pas passi a ser d’un bus cada 10 minuts (ara és cada 12 minuts). D’aquesta manera, el servei passarà a tenir un total de 89 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners i podrà donar servei a 180 passatgers més cada hora en aquestes franges horàries.

Una altra de les novetats destacades és que el servei s’iniciarà els dissabtes i els festius una hora abans, de manera que la primera expedició en sortir de Castellar a Sabadell serà a les 6.56 hores i no a les 7.52 hores com fins ara.

En tercer lloc, també s’ha anunciat que la línia C1 mantindrà la primera i la darrera setmana del mes d’agost els mateixos horaris de la resta de l’any. Fins ara, durant tot el mes d’agost aquests eren més reduïts.

A més, el servei regularitzarà el temps de recorregut de les expedicions per tal d’adaptar-les a la realitat i dotar-lo d’una major fiabilitat quant a la puntualitat en el compliment d’horaris previstos.

La línia C1 Castellar a Sabadell, que presta l’empresa concessionària La Vallesana, del Grup Moventis, va transportar l’any 2022 un total de 965.790 usuaris, un 25% més que l’any 2021.

Les actuacions de millora tindran un cost al voltant dels 270.000 euros anuals, import que assumirà la Generalitat de Catalunya.

Comentaris
To Top