Ciutat

Les últimes precipitacions indiquen una situació crítica a Sabadell

/ V.C.

Les precipitacions registrades el passat divendres 15 i les de la passada matinada de dimarts a dimecres, han convertit ja aquest mes de setembre en el mes més plujós d’aquest 2023. El pas de la Dana d’ara fa prop d’una setmana va deixar més de cinquanta litres en poc més de sis hores (52,9), segons dades de l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya.

Per posar en context la sequera que viu la ciutat, els darrers registres pluviomètrics superen la quantitat de la pluja dels mesos de gener (2,3 mm), març (0,3 mm), juliol (1,2 mm) i agost (26,1). Segons dades del darrer informe del Meteocat, l’episodi de pluja del passat 15 de setembre es va convertir en el dia més plujós des de l’any 2020 –a Sabadell, el darrer dia que es van superar els 53 litres va ser el 16 d’agost del 2020–.

Tot i les darreres precipitacions d’aquesta passada matinada (8,5 l), durant aquests vuit mesos i escaig s’han registrat 272,6 litres, un -44,6% respecte als registres del passat 2022 (393,7 l) i un -16,4% de l’any 2015, el peíode més sec des de l’entrada en funcionament de l’estació automàtica del Meteocat (326,6 mm).

Comentaris
To Top