Oci i cultura

Antònia Font actuarà al festival Embassa’t 2024 de Sabadell

La 16a edició se celebrarà el 17, 18 i 19 de maig a l’amfiteatre del Parc de Catalunya

Els anuncis del festival Embassa’t acostumen a causar una gran ebullició a Sabadell i més enllà. No ha estat diferent en aquesta ocasió, en què han revelat el grup que inaugurarà la 16a edició, que se celebrarà el 17, 18 i 19 de maig, una altra vegada a l’amfiteatre del Parc de Catalunya. Ni més ni menys que els Antònia Font, que presentaran l’àlbum Un minut estroboscòpica (2022).

Feia temps que l’organització de l’Embassa’t anava darrere de l’icònic grup mallorquí. Per fi han pogut confirmar-los en la gira de tot un any que faran de 17 concerts per arreu de Catalunya, la majoria en teatres i auditoris. Passaran pel Teatre Auditori de Sant Cugat, el Palau de la Música, l’Atlàntida de Vic, el Teatre Kursaal de Manresa, el Palau de les Arts de València i, entre d’altres, l’Auditori Escaldes d’Andorra.

Hi havia ganes acumulades. Només calia veure tota l’excitació amb què es va reaccionar a l’anunci que va fer l’Embassa’t a través de les xarxes socials.

Les entrades pel concert inaugural de l’Embassa’t es posaran a la venda el dimarts 3 d’octubre, a les 11h, amb un preu de 30 euros. L’abonament al festival no inclou el concert, tot i que sí que garanteix un 15% de descompte per a l’entrada.

“Hem fet pocs concerts”

Antònia Font va tornar als escenaris el 2022, després que aturés la seva activitat musical el 2013. Des de la represa, el grup ha passat pels escenaris del Palau Sant Jordi, el Festival Primavera Sound i el Festival Cruïlla, entre altres. “Ens ha passat volant i hem fet molt pocs concerts, abans en fèiem 80 per disc”, explica en declaracions a ACN el compositor i guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver.

El grup té ganes d’esprémer més el darrer àlbum: “Antònia Font no ha donat tot el que podia donar amb aquest darrer disc encara i això s’ha d’acabar de culminar. Jo ho veig necessari”, afegeix el líder de la banda, que també ha descartat llançar un àlbum en un futur immediat.  “No hi ha res fet encara, ni cap cançó, ni cap projecte ni cap conversa en aquest sentit. No hi ha cap intenció a priori de fer un disc nou”.

L’últim, el 2012

Molts sabadellencs van ser en el concert d’Antònia Font de la Festa Major de 2012, al carrer Pi i Maragall, a la Creu Alta, molt probablement sense saber que seria l’últim que veurien en més d’una dècada. Aquell dia, el cantant Pau Debon es va enfundar una samarreta dels Saballuts davant 4.000 persones, una xifra que aleshores es considerava alta, però que ara no, després d’haver engrandit l’ombra de la seva llegenda.

Però els sabadellencs tampoc es poden queixar del tot de l’absència del grup, perquè la ciutat ha rebut sovint la visita del carismàtic i estimat Joan Miquel Oliver, que ha impulsat una sòlida carrera en solitari. Ha passat diverses vegades per la CavaUrpí i, sense anar més lluny, aquest any va ser al Fresc Festival, en un format de concert íntim i encantador als Jardinets davant de poc més de 250 persones.

Comentaris
To Top