Ciutat

Reclamen revisar la seguretat dels suports de la Bosser

“Al barri tothom pensa que la història continua. Estem molt desanimats”, diuen els veïns

Els estabilitzadors, al carrer d’Alemanya des del 2015 / AINA TORRES

Durant tot aquest any, els veïns de l’entorn de la fàbrica Bosser del carrer d’Alemanya cantonada Ferran Casablancas (Centre) esperen que, per fi, desapareguin els estabilitzadors que aguanten la façana. Però això no passa, i volen posar el focus en la seguretat per veure si, d’aquesta manera, aconsegueixen el seu objectiu: eliminar tant els barrots de ferro com les estructures de ciment que els treuen places d’aparcament i les tanques metàl·liques que els anul·len part de la vorera.

Tots aquests elements estan allà des del 2015, per preservar la façana, protegida per l’Ajuntament. I encara que el consistori ha reclamat diverses vegades a la propietat que actuï, aquesta no ho fa. El passat mes d’abril, el Govern va informar que preveia destinar uns 220.000 euros per fer l’actuació subsidiàriament, però encara no l’ha pogut adjudicar i no hi ha una data prevista perquè ho faci.

Estat de l’antiga fàbrica, amb part de l’estructura que va quedar a mig construir a l’esquerra / CEDIDA

Tot apunta que aquest any acabarà com els vuit anteriors, sense novetats i amb els veïns cada vegada més desanimats perquè no veuen que s’acabi de resoldre el tema. “Al barri tothom pensa que la història continua. Estem molt desanimats”, expliquen des de la Plataforma d’Afectats Bosser (PAB). Juntament amb l’Associació de Veïns Rambla-Centre, volen atacar l’aspecte de la seguretat per provar de moure el taulell de joc. De forma imminent, l’associació preveu preguntar a l’Ajuntament quin manteniment s’ha fet –ja sigui l’administració o la propietat– d’aquests estabilitzadors.

El president de l’associació, Josep Terrés, explica que volen saber “quina seguretat garanteix l’Ajuntament per dir que aguanten bé la façana i no comporten un perill per als vianants”. Tanmateix, actualment “tot està bastant abandonat”, tal com apunten des de la PAB.

L’Ajuntament es compromet a adjudicar aviat les obres de la fàbrica Bosser

Comentaris
To Top