Vallès

Retards a Rodalies per una avaria al sistema d’alimentació elèctrica

Hauria caigut la catenària en un punt del tram comprès entre Sant Andreu Comtal i Montcada i Reixac

Segon matí consecutiu amb problemes a la xarxa ferroviària del Vallès Occidental. Els trens de les línies R2 nord i R11 han circulat fins al migdia amb retards de 20 minuts de mitjana per una avaria a causa d’una falta d’alimentació elèctrica. Adif ha reparat la catenària malmesa entre Sant Andreu Comtal i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i els combois de l’R2 nord i l’R11 han començat a recuperar les seves freqüències de pas habituals. Paral·lelament, Renfe ha avisat que el servei anirà normalitzant-se de forma progressiva en les properes hores.

La incidència s’ha produït a dos quarts de vuit i ha comportat que els combois circulin per via única entre les dues estacions. Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins el punt per resoldre el problema.

Creixen les incidències a Rodalies

El servei de Rodalies i trens regionals va patir 831 “incidències greus” que van superar els cent minuts de retard acumulat l’any 2022. Així ho indica un informe elaborat pel Departament de Territori que alerta que el nombre d’afectacions ha crescut gradualment els darrers anys.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha denunciat que Rodalies s’ha convertit en un “malson diari” per als catalans i ha tornat a reclamar el traspàs integral del servei. Segons ha dit, el govern espanyol és “incompetent per gestionar els trens a Catalunya” i ha afegit que no li preocupa “el més mínim”.

“És urgent revertir els anys de deixadesa amb trens que arriben tard i malament, quan arriben”, ha apuntat la portaveu, que ha criticat la “falta de transparència en les incidències greus”.

Comentaris
To Top