Ciutat

Debat sobre l’arribada del ferrocarril i l’eclosió de la industrialització en el segle XIX a la ciutat

La delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya organitza dilluns la primera sessió del cicle de debat ‘Els tres eixos de progrés a Sabadell’

La delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya organitza la primera sessió del cicle de debat Els tres eixos de progrés a Sabadell, que tindrà lloc aquest pròxim dilluns 9 d’octubre a partir de les 18.30 hores a la seva seu del carrer de la Indústria a la ciutat.

Aquest eix de progrés industrial abordarà l’eclosió de la industrialització i l’arribada del ferrocarril, en el segle XIX, i com Sabadell va tenir l’oportunitat de créixer i esdevenir una de les principals ciutats del país. Què n’ha quedat d’aquell moment? Què se’n pot aprendre per encarar els reptes de futur? Seran qüestions que es posaran sobre la taula en el debat.

Els ponents

En la jornada, participaran Montserrat Llonch, historiadora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Esteve Deu, historiador sabadellenc amb llibres publicats com “L’economia de guerra a Sabadell (1936-39)”, “Sabadell en la postguerra 1939-1945”, “Sabadell 1936: economia, societat i política” i “Els sabadellencs que van anar a la guerra 1936-1939”; Enriqueta Camps, economista, historiadora i professora d’Història Econòmica a la Universitat Pompeu Fabra. Destaca el seu llibre “Historia económica mundial”; i Jaume Puig, arquitecte.

La cita estarà moderada per Mercè Argemí, historiadora sabadellenca amb diferents obres com “D’Arraona a Sabadell”, el naixement de la vila al voltant d’un mercat medieval.

Tres taules rodones

El cicle de debat Els tres eixos de progrés a Sabadell té com a objectiu repassar els moments de canvi i evolució més rellevants en la ciutat i identificar les eines, estratègies i claus per fer front als reptes de futur de Sabadell i el Vallès. Personalitats sabadellenques destacades del món de l’enginyeria, l’economia, història i urbanisme, participaran en tres taules rodones que se celebraran a la seu de la delegació, els segons dilluns dels mesos d’octubre, novembre i desembre.

Enginyers de Catalunya obre un debat a tota la ciutat: quin futur té Sabadell?

Comentaris
To Top