Oci i cultura

El Ball de Diables de Sabadell celebra la festa Llengües esmolades

Com a colla convidada, hi seran el Ball de Diables de l’Arboç

El Ball de Diables de Sabadell, en el seu lluïment / LLUÍS FRANCO

Ball de Diables de Sabadell celebra aquest dissabte la festa Llengües esmolades 2023 al Racó del Campanar. La jornada comptarà, com a colla convidada, amb el Ball de Diables de l’Arboç.

Els plats forts seran al vespre. A les 19h, serà l’Auto sacramental, amb la participació de la colla convidada, el Ball de Diables de l’Arboç. I just després, el Ball parlat i els versots del Ball de Diables de Sabadell. La festa acabarà amb la Cercavila de foc, a les 20h, coincidint amb festa dels Gegants de Gràcia

Les Llengües Esmolades, essencialment, són una mostra de balls parlats, com els Versots que fan ofereixen el Ball de Diables el dissabte de Festa Major cada any. “El Ball de Diables de l’Arboç és un dels més antics i potents de Catalunya, i especialment perquè durant l’any passat van recuperar una versió de finals del XIX del seu ball parlat, l’Auto Sacramental, a partir d’una sèrie de recerca que han fet recentment i que va culminar en l’edició d’un llibre excepcional”, expliquen des de la colla de Ball de Diables.

“Tenim la sort que vindran a explicar-nos el llibre i la recuperació de l’Auto Sacramental, però a més a representar-lo, una de les primeres vegades que es farà fora de l’Arboç, si no la primera”, afegeix la colla.

La jornada, però, començarà a les 12h amb una taula rodona de timbals. A les 14h, hi haurà el dinar popular a la plaça del Gas. A les 16h, el concurs de Llengües Enfrontades, en què es posarà a prova el coneixement popular dels participants. A les 18h, hi haurà la presentació del llibre L’Arboç i els diables penedesencs.

Comentaris
To Top