Oci i cultura

La jornada de Llengües Esmolades del Ball de Diables de Sabadell

llengües esmolades
Lluïment dels Diables / Cedida

El Ball de Diables de Sabadell  ha celebrat aquest dissabte la 4a festa de les Llengües esmolades 2023. Una cita que ha omplert els carrers de la ciutat de cultura popular i dels balls parlats. D’aquesta manera, diverses colles d’arreu de Catalunya s’han reunit a la plaça de Sant Roc durant les celebracions. De totes aquestes, enguany, n’ha destacat una. El Ball de Diables de l’Arboç, que ha presentat una versió de finals del XIX del seu ball parlat, l’Auto Sacramental.

llengües esmolades

Els Diables han il·luminat la nit amb la seva pirotècnia / Cedida

Pels diables sabadellencs la cita ha estat molt important. “Jornades com aquestes ens permeten posar Sabadell al mapa del món dels diables i el fet de tenir als de l’Arboç en aquesta edició fa molt goig”, ha explicat Erik Kvam, cap de colla del Ball de Diables de Sabadell. “Aquesta celebració té un format més familiar, però a poc a poc estem fent que creixi i sigui més valorada”, ha afegit.

La jornada ha començat amb una taula rodona sobre timbals. Al migdia s’ha celebrat el dinar popular a la plaça del Gas i ja a la tarda ha estat el torn de la cercavila sense foc, el concurs de Llengües Enfrontades i després s’ha presentat el llibre ‘L’Arboç i els diables penedesencs’. Al vespre ha estat el torn dels Balls Parlats i, finalment, s’ha celebrat la cercavila de foc.

llengües esmolades

Taula rodona sobre els timbals / Cedida

Actualment, el Ball de Diables de Sabadell es troba en bon estat de salut. Així i tot, Kvam espera “continuar creixent”. Aquesta activitat es nota i es veu reflectida en la participació en la Federació de Sabadell Cultura. “Preparem i estem preparant diverses jornades pels mesos vinents, la col·laboració entre totes les entitats és imprescindible”, ha conclòs el cap de colla.

Comentaris
To Top