Oci i cultura

La Joventut de la Faràndula obre la temporada amb el comiat d’’Aladí

aladí

L’espectacle ha venut 9.600 entrades en 12 representacions

/ David Chao

El grup de teatre infantil sabadellenc Joventut de la Faràndula obre la seva nova temporada amb l’última reposició del musical Aladí, un espectacle estrenat el maig de 2022 i que s’acomiadarà definitivament del públic amb les sis funcions que se’n faran al Teatre La Faràndula cada cap de setmana entre el 28 d’octubre i el 12 de novembre. El muntatge es podrà veure els dissabtes i diumenges a la tarda (18h).

Fins ara, més de 9.600 persones han vist ja les aventures d’Aladí en aquesta versió del conte més conegut de Les mil i una nits escrita per Míriam Vila i que compta amb musica original d’Oriol Padrós. Joan Bta. Torrella i la pròpia Vila dirigeixen l’espectacle mentre que Montse Argemí, de l’Escola de Dansa Bots signa la direcció coreogràfica i Roger Pérez la direcció vocal. En la seva temporada d’estrena, la producció va aconseguir 5.200 espectadors. En la primera reposició, el març passat, s’hi van sumar 4.400 persones més. De moment, Aladí s’ha representat en 12 ocasions i, globalment, ha aconseguit un 82% d’ocupació.

La proposta trasllada els espectadors al cor de la ciutat d’Àgrabah, on Aladí aconseguirà la llàntia meravellosa i alliberarà el geni que viu al seu interior i que, en agraïment, li concedirà tres desitjos. L’espectacle està protagonitzat, en el paper d’Aladí, per Eric Alés, conegut pels espectadors pel seu paper de Grau, un dels personatges de la sèrie Projecte Beta, del canal SX3; i per Cristina Fabero com a Jasmine; Llorenç Costa com a Geni; i David Medina com a Jafar, el malvat visir reial.

La producció destaca per una escenografia de gran envergadura, un vestuari amb més de 150 vestits i un repartiment amb més de 70 actors i actrius de totes les edats.

Nova temporada

Aladí obre una nova temporada de la Joventut de la Faràndula que recobrarà la normalitat després que el curs passat l’entitat celebrés el 75è aniversari de la seva creació. El cicle continuarà, entre desembre i gener, amb Els Pastorets i Els Pastorets Infantils. A més, el dia de Nadal a la nit, els farandulers estrenaran Rumors, de Neil Simon, una producció adreçada al públic adult.

El febrer de 2024, la formació recalarà de nou a Barcelona, amb tres funcions del musical La Blancaneus i els 7 nans al Teatre Poliorama. Serà el tercer cop que aquest espectacle es presenta a la capital catalana. I el març de l’any que ve, es reposarà a Sabadell la darrera estrena de la Joventut de la Faràndula, Alexandra la Pirata, amb text i música de Keko Pujol.

La programació es clourà el maig de 2024 amb una nova estrena. Es tracta de Pinocchio, una nova proposta que versiona el conte clàssic de Carlo Collodi fugint de tòpics i estereotips i anant a la història original. Amb llibret de Jordi Garcia i text d’Òscar Rodríguez, l’espectacle comptarà amb música de Xasqui Ten, coreografies de Montse Argemí i direcció de Llorenç Costa.

Comentaris
To Top