Ciutat

L’Obrera es prepara pel desallotjament

L'Obrera
L'acte del diumenge amb Joel Díaz i Manel Vidal ha atlet centenars de persones / David Chao

Dilluns 6 de novembre, 9:15 h. És la data i hora en què l’Obrera s’enfronta al primer intent de desallotjament. El procés es va activar ara fa cinc anys, amb Cajamar com a propietari de l’espai i principal demandant, i es va accelerar amb la compra de l’edifici per part de la constructora Nedax, actual propietari.

Cap de setmana d’activitats

És per aquest motiu que des de l’Obrera fa mesos que preparen el desallotjament. Tot un procés que ha culminat aquest cap de setmana amb les jornades ‘No Passaran’. Un conjunt d’activitats lúdiques, esportives i culturals per mobilitzar el barri i la ciutat abans de la cita del dilluns 6.

Els esdeveniments han atret centenars de persones al centre social, sobretot el diumenge al vespre amb l’entrenament organitzat per Abner Lloveras i un pòdcast amb Joel Díaz i Manel Vidal. Posteriorment, s’ha celebrat un sopar popular i s’ha habilitat l’espai perquè qui ho volgués es pogués quedar a dormir.

Negociacions sense acord

El procés de desallotjament arriba després d’anys de negociacions. Unes trobades entre l’Obrera, Nedax i Ajuntament que no han arribat a bon port. Des de l’Obrera s’acusa Nedax d’oferir “un ús de l’immoble a preu incert sempre que s’abandonés l’espai durant un temps indefinit” i també s’assenyala a l’Ajuntament per “no proposar alternatives reals i votar en contra en una moció presentada al ple”.

Per la seva banda, fonts municipals recorden que l’Ajuntament va executar tasques de mediació, facilitant una reunió entre l’Obrera i la propietat. En aquesta asseguren que els propietaris de l’edifici van oferir un nou local als membres de l’espai, proposta que des del centre social es va rebutjar.

De moment, però, el desallotjament continua endavant i des de l’Obrera asseguren que no hi ha cap intenció d’abandonar l’espai, un immoble que porten ocupant des de l’1 de maig del 2015.

Comentaris
To Top