Ciutat

Resolta la incidència que afectava l’app de la T-Mobilitat

La T-Usual, la T-Casual, la T-grup i la T-familiar només estaran disponibles amb aquest suport a partir de dimarts

La incidència que afectava els canals digitals de la T-Mobilitat des de primera hora del dilluns s’ha resolt en pràcticament tots els vessants, segons ha informat l’ATM. Els principals punts d’atenció de la xarxa, les webs i apps de TMB i d’FGC funcionen amb normalitat, processen altes i permeten compres de targetes T-Mobilitat i recàrregues de títols.

L’app T-Mobilitat també funciona amb normalitat per a aquelles persones que tenen la sessió iniciada. L’ATM puntualitza que la validació amb T-Mobilitat no ha patit cap entrebanc, així com tampoc la recàrrega a través de les màquines de la xarxa.

Una jornada clau

Els problemes van arribar un dia abans que s’iniciï el procés cap a una implementació del nou sistema. Així, títols com la T-Usual i la T-Casual començaran a deixar enrere per sempre el cartró amb banda magnètica als punts de venda aquest dimarts.

La transició serà progressiva i els bitllets amb banda magnètica encara seran vàlids fins al 15 de gener. En principi, a partir del dia 28, quan els usuaris vulguin adquirir un nou títol ja només ho podran fer amb una targeta de cartró en què el viatger no queda registrat -excepte en la T-Usual on hi constarà el DNI del viatger perquè es tracta d’un títol personal i intransferible- o en format plàstic, en què l’usuari sí queda registrat i, per tant, podria recuperar els viatgers en cas de pèrdua o robatori.

En ambdós casos, el sistema serà ‘contact less’. Si l’usuari opta per una targeta de cartró haurà de fer un primer i únic pagament de mig euro i després podrà anar carregant-hi els viatges i si ho fa per la de plàstic, de 4,5 euros.

La T-Mobilitat es consolida

De moment, segons dades de l’Autoritat del Transport Metropolità, més de la meitat de validacions de títols integrats de l’ATM ja es fan amb la T-Mobilitat -un 50,1% dels viatges a Catalunya ja es van fer amb la nova modalitat el mes passat-. És el doble que el març, quan la T-Jove va esdevenir el primer títol a desaparèixer en format cartró.

El nombre de validacions amb el nou suport s’han disparat aquest any i van sobrepassar els 37 milions l’octubre. Més d’un milió i mig de persones ja s’han donat d’alta de la T-Mobilitat i, unes 900.000 d’elles, durant el 2023. El suport viurà aquest dimarts un nou pas important ja que la T-Usual, la T-Casual, la T-grup, la T-familiar començaran a estar només disponibles en aquesta modalitat.

La penetració de la T-Mobilitat en el conjunt dels títols integrats era del 18,2% el mes de gener d’aquest any. Des de llavors, no ha parat de pujar i ja supera el 50%, però la xifra varia significativament segons el tipus de bitllet.

Les dades a Sabadell

En els Transports Urbans de Sabadell (TUS), en dies feiners lectius, ja se superaven les 1.400 validacions diàries amb la T-Mobilitat, segons dades de l’últim balanç presentat el febrer del 2023. Això suposa el 6% de les validacions de títols integrats. En un mes, entre gener i febrer, l’increment fa ser de 1.200 validacions, en un creixement que es preveu s’estabilitzi al llarg d’aquest any.

Comentaris
To Top