Ciutat

Saps on és… el mural en record d’Helena Jubany?

mural Helena Jubany

La grafitera Zurik va reinaugurar l’any 2021 el mural en homenatge a Helena Jubany

En record a Jubany. La grafitera Zurik va reinaugurar l’any 2021 el mural en homenatge a Helena Jubany, la sabadellenca assassinada l’any 2001 i crim del qual encara es desconeixen els possibles autors. L’artista va reproduir una foto feta l’any 2001 en una excursió que va fer Helena Jubany amb la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Va ser una foto del mateix any que la van assassinar.

El mural es troba ubicat al carrer Sant Josep, a tocar del pàrquing del Vapor Turull. La imatge del seu rostre va acompanyat de la frase Fem justícia. Helena Jubany. Vives i Lliures. “Aquest mural és un regal a la seva família i a la seva memòria, la meva aportació perquè el seu cas no quedi en l’oblit com molts altres casos sense resoldre”, deia la grafitera.

A pocs metres es trobava un altre mural de Jubany, que s’havia pintat–sense saber-ho– a sobre del mural del grafiter Treze. Així, els familiars de la jove van decidir moure el retrat a un altre punt, a escassos metres. El mural busca que el cas de Jubany no caigui en l’oblit. 22 anys després, la família espera respostes.

El jutge del cas Helena Jubany ordena noves proves amb l’ADN dels dos investigats

Comentaris
To Top