Ciutat

Inspira Arrels vol vestir d’època l’Aplec de la Salut

Aplec de la Salut Santuari de la Salut

L’entitat Inspira Arrels proposa fer un salt en el temps i tornar al segle passat als entorns del Santuari de la Salut

/ AHS

Una festa cultural d’època per l’Aplec de la Salut. L’entitat Inspira Arrels proposa fer un salt en el temps i tornar al segle passat als entorns del Santuari de la Salut: “Volem que Sabadell es faci seva la festa i convidem a recrear entre tots l’Aplec de principi del segle passat, amb una vestimenta per a l’ocasió”, exposa Laura Alcaide, presidenta d’Inspira Arrels.

És per això que han proposat aquest projecte a l’Ajuntament, amb la intenció de recuperar l’esperit de principis del segle XX, en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana 2024. “Volem omplir la Salut de fadrins, minyones, pagesos, menestrals i de les millors gales en representació de la burgesia catalana modernista”, afegeix. Una festa que tindria una durada de dos dies.

Una de les propostes d’Inspira Arrels és reviure la Fontada de la Salut, amb costelles, botifarres i un bon arròs. També proposen portar cotxes d’època, carrosses, carros, cavalls, i personatges caracteritzats. “La Colla de Sabadell tornaria a escena amb una innovadora recreació històrica”, destaca Alcaide. La intenció d’Inspira Arrels és organitzar cada any aquesta festa cultural.

Aplec de la Salut Santuari de la Salut

/ AHS

Si bé en la primera edició es faria un tastet del que va ser la Sabadell del segle XX, l’entitat proposa més endavant organitzar un recorregut per la Sabadell de diferents èpoques, amb recreacions, teatralitzacions i representacions inspirades en els fets històrics que van marcar la Catalunya del moment. “Preveiem una festa cultural amb música, arts escèniques i activitats culturals, lúdiques i educatives amb un gran protagonisme de la cultura popular catalana”, destaca la presidenta d’Inspira Arrels.

Aquesta entitat és un projecte cultural, social i solidari nascut a Sabadell que busca apropar comunitats a través de la cultura contemporània d’arrel, la música i les arts escèniques des d’una mirada intercultural, inclusiva i responsable.

Comentaris
To Top