Ciutat

FOTOS | El pavelló dels Merinals, previst per a l’estiu

Les obres ja estan executades en un 70%. És el primer equipament municipal fet, en part, amb fusta

Pista interior del pavelló dels Merinals / VÍCTOR CASTILLO

Diferents entitats esportives han pogut visitar aquest dilluns les obres de construcció del pavelló dels Merinals, que es preveu que estiguin enllestides a l’estiu, tal com va anunciar des del centre de la futura pista l’alcaldessa, Marta Farrés. Haurà costat uns 6,8 milions d’euros, una de les principals inversions dels dos mandats de la sabadellenca.

Interior de la pista, que es podrà dividir en tres / VÍCTOR CASTILLO

Hi havia expectació per conèixer com seran les futures instal·lacions de l’oficialment denominat Pavelló de l’Oest, que es convertirà en el principal equipament esportiu de la zona amb una pista interior de parquet de 3.000 metres quadrats i una altra, exterior, de caire poliesportiu. Farrés ha afirmat que “l’obra ja està un 70% executada” i això vol dir que l’estructura del pavelló està feta, però queda acabar les instal·lacions i aspectes com els vestuaris i el bar, que tindrà un accés independent i vista panoràmica del pavelló, que al seu torn tindrà grades a una banda amb capacitat per a unes 300 persones assegudes. “Esperem que el pavelló pugui entrar en funcionament abans de l’estiu”, ha dit Farrés. És el primer equipament municipal fet, en part, amb fusta sostenible, també tindrà plaques solars i calderes de pellets de fusta, per la qual cosa es s’obté una alta eficiència energètica.

Construcció del pavelló dels Merinals, des de l’exterior / VÍCTOR CASTILLO

Des de la regidoria d’Esports es gestionaran les peticions de les entitats, com clubs de futbol sala, però també d’altres disciplines com patinatge, gimnàstica rítmica i bàsquet, per exemple. Farrés ha destacat que, si bé la pista central del pavelló es podrà dividir en tres pistes alhora com ja passa en altres pavellons, aquest és especialment espaiós i s’ha deixat més marge de l’habitual de separació entre pistes perquè l’espai on se solen posar banquetes sigui més ampli i còmode.

Zona exterior del pavelló, on hi haurà una pista poliesportiva / VÍCTOR CASTILLO

L’alcaldessa ha estat acompanyada en la visita dels tinents Montse González, Adrián Hernández i Eloi Cortés. També de tècnics com el coordinador de l’àrea d’Urbanisme, Toni Serra, que ha destacat que el pavelló “no és un projecte estàndard sinó que ha estat molt cuidat pel lloc on s’implanta”, en un solar amb força pendent, per la qual cosa el buidat de terres i la fonamentació de l’edifici han estat aspectes rellevants de l’obra.

L’alcaldessa, Marta Farrés, i el cap d’Obres d’edificis i béns municipals, Marc Graupera, entrant al pavelló. El bar serà al darrere de la franja de vidre que es veu al fons / VÍCTOR CASTILLO

Detall de les encavallades del sostre, de fusta / VÍCTOR CASTILLO

Accés a la zona de lavabos i vestidors de l’equipament Detall de les encavallades del sostre, de fusta / VÍCTOR CASTILLO

Estat actual de les obres, amb l’accés a la graderia / VÍCTOR CASTILLO

Sala polivalent a l’interior del pavelló / VÍCTOR CASTILLO

Passadís interior del pavelló / VÍCTOR CASTILLO

Comentaris
To Top