CASTELLAR

Castellar s’engalana per la rua de Carnaval

Les activitats prèvies omplen l’agenda de la vila

Toca treure les disfresses dels armaris. El Carnaval s’apropa i Castellar del Vallès ja té a punt les diverses activitats que culminaran aquest dissabte, 10 de febrer, amb la rua que engegarà a les 17.30 hores des del carrer de Portugal. Serà la festa grossa després d’una setmana plena de propostes. D’una banda, l’arribada oficial del Rei Carnestoltes, que s’ha programat divendres, a partir de les 17.30 hores, a la plaça d’El Mirador, en un esdeveniment que comptarà amb l’actuació de La Dona del Sac, amb l’espectacle REMIX! i durant la qual es repartirà coca i xocolata entre els assistents. També divendres, a les 19 hores, La Fàbrica ha programat un festa de disfresses a la Sala Blava de l’Espai Tolrà; una discoshow amb molts regals que s’allargarà fins a la mitjanit.

L’agenda

Dissabte serà un dia farcit d’activitats. Al matí, amb la festa de Carnaval que l’Associació del Centre ha organitzat un any més al carrer Major i a la plaça de Cal Calissó i que enguany s’ha titulat “La música que ens mou”. Entre les 9 i les 14 hores es podrà gaudir de diverses propostes. Al carrer Major hi haurà ball flamenc amb la Casa de Andalucía i Dòlar Artista Urbano (d’11 a 11.45 h), una classe magistral de zumba amb Núria Estrada (de 12 a 12.30 h), salsa i bachata amb Latidos Salseros (de 12.30 a 13 h) i un concert de l’Orquestra Jove d’Artcàdia (de 13 a 13.45 h). A més, a la plaça de Cal Calissó s’ha previst una classe magistral i ball lliure de swing amb SwingCopats i SonaSwing (de 12 a 14 h), i també un concurs de disfresses.

Tot plegat servirà per escalfar motors de cara al plat fort de la programació, la rua de Carnaval. Organitzada un cop més per l’Ajuntament, amb la col·laboració del Grup Il·lusió, Colònies i Esplai Xiribec i La Fàbrica, l’acte tindrà lloc a la tarda. A les 17 hores s’ha convocat al carrer de Portugal la tradicional concentració de carrosses i comparses, que aquest 2024 compta amb 13 colles i 800 participants inscrits.

El recorregut de la rua

La Rua s’iniciarà un cop hagi arribat el Rei del Carnaval, a les 17.30 h, i farà el recorregut següent: carrer de Portugal, carrer de Suïssa, carrer de Barcelona, carrer de Jaume I, carrer de Prat de la Riba, carrer de Santa Perpètua, avinguda de Sant Esteve, carrer de Sant Pere d’Ullastre, passeig de Tolrà, carrer del General Boadella, carrer Major, plaça de Cal Calissó, Passeig, carrer dels Pedrissos i Espai Tolrà.

Es preveu que la Rua finalitzi al voltant de dos quarts de vuit del vespre a la plaça de la Fàbrica Nova, on el Rei del Carnaval lliurarà els premis del concurs de participants a la Rua. L’acte de lliurament dels guardons seguirà amb un final de festa a càrrec de DJ JANUX i l’animador Marc Balsach. Des del moment de l’arribada, Colònies i Esplai Xiribec cuinarà, amb els ous que hagin recollit durant tot el recorregut de la Rua, una truitada popular que aquest 2024 arriba a la 36a edició. L’entitat també recollirà ous durant el matí de dissabte, d’11 a 13.30 hores, als carrers de Sala Boadella i de Montcada.

Balls durant el cap de setmana

Les activitats de Carnaval inclouen també dos balls, un d’organitzat pels Amics del Ball de Saló amb la música de Xarop de Nit diumenge 11 de febrer, a les 18 hores, i un altre proposta per Pas de Ball i Tot Ballant que tindrà lloc dissabte 17 de febrer a les 23 hores i amb la música del Duet Camelot. Ambdós balls tindran lloc a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

Més de mil infants al Carnestoltes de les escoles

Les activitats al voltant de la festa de Carnaval començaran divendres al matí a les escoles, quan el Rei del Carnaval, acompanyat per La Dona del Sac, visitarà l’Era d’en Petasques i les places de la Fàbrica Nova i d’El Mirador per passar una bona estona amb un total de 893 infants de d’educació infantil i de 1r cicle d’educació primària.

Per la seva banda, 161 nens i nens i nenes de les llars d’infants del municipi podran gaudir de l’actuació de Bufanúvols el matí d’aquest dijous.

Comentaris
To Top