Oci i cultura

Marc Rius, al Teatre Nacional de Catalunya amb ‘Els Watson’

És una comèdia inacabada de Jane Austin, traduïda pel castellarenc Joan Sallent

L’actor sabadellenc Marc Rius actua al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) fins al 17 de març representant el muntatge Els Watson, una comèdia inacabada de Jane Austin. És una obra traduïda pel castellarenc Joan Sallent.

El TNC homenatja així una de les figures més rellevants de la literatura britànica, amb la que hauria estat la seva setena i última novel·la. L’obra se centra en la figura de l’Emma Watson, una jove de dinou anys que acaba d’arribar a la ciutat i que, com les seves germanes, s’ha de casar aviat si no vol veure’s abocada a la pobresa, la solteria o a viure eternament amb el seu germà i la seva dona. Per sort, hi ha molts pretendents amb qui ballar.

Per motius que es desconeixen, però, Jane Austen va deixar la història aquí i el destí de l’Emma i les seves germanes va quedar pendent d’escriure’s. No va ser fins dos segles més tard que Laura Wade, guanyadora del Premi Laurence Olivier, va decidir recollir el guant i continuar aquesta obra de teatre contemporani, en què la dansa hi té un paper “invisible però fonamental”. Laura Aubet encarna Laura Wade.

Comentaris
To Top