Vallès

Les restriccions temporals a la circulació de Trànsit limiten els vehicles pesants

Impost emissions C02 vehicles

Les restriccions entraran en funcionament el dilluns 26 de febrer

Canvis a la xarxa viària vallesana i a la resta de carreteres catalanes. Les restriccions temporals a la circulació dissenyades pel Servei Català de Trànsit limiten per primer cop els vehicles pesants en determinades carreteres de la xarxa viària catalana. Les normes temporals, vigents durant el 2024, entraran en funcionament el dilluns 26 de febrer.

Les restriccions incloses en la resolució s’estableixen en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d’altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació. L’objectiu de la mesura és garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat dels usuaris. El document, treballat amb el sector transportista, s’ha simplificat per evitar confusions.

Trams, horaris, dies…

Les mesures s’han elaborat amb una redacció més simplificada i s’ha disposat el contingut de forma més senzilla, de manera que evita confusions, escurça el document i millora la seguretat jurídica. En aquest sentit, s’han definit blocs horaris de restriccions, de matí, de tarda i de tot el dia, i s’han omès horaris especials que en compliquen la comprensió. D’altra banda s’han delimitat xarxes de vies, és a dir grups de trams viaris amb els mateixos horaris, per facilitar l’accés a les restriccions vigents i s’han contextualitzat les restriccions en funció de la localització geogràfica.

A més s’han adequat les restriccions generals als vehicles o conjunts de vehicles que superin els 7.500 quilos de Massa Màxima Autoritzada (MMA) o Massa Màxima en Conjunt (MMC) per al calendari de 2024. I en total s’estipulen menys dies amb restriccions respecte de l’any passat, atès que s’han suprimit les restriccions dels dissabtes de juliol (4) i es compten dos dies menys d’operació tornada (1 de maig i Diada).

En operacions especials

Pel que fa a les mesures per als vehicles pesants, tots els divendres i diumenges en horari de tarda (de 17.00 h a 22.00 h) i dissabtes en horari de matí (de 10.00 h a 14.00 h), els vehicles pesants amb MMA igual o superior a 7.500 quilos hauran de circular per la dreta —sense possibilitat de fer avançaments— a l’AP-7 entre Sant Celoni (punt quilomètric 111) i Vilafranca del Penedès (punt quilomètric 200), en els dos sentits de la marxa.

Aquestes limitacions també s’aplicaran en les operacions especials de Setmana Santa, la Segona Pasqua, Sant Joan, la Mercè, Tots Sants i el pont de desembre.

A banda, tots els diumenges entre el 3 de gener i el 24 de març i entre el 8 de desembre i el 29 del mateix mes en horari de tarda (de 17.00 h a 22.00 h) els vehicles pesants amb MMA igual o superior a 7.500 quilos hauran de circular per la dreta —sense possibilitat de fer avançaments— a l’A-2 entre Igualada (punt quilomètric 550) i Martorell (punt quilomètric 586), sentit Barcelona.

Finalment, cal remarcar que a la resolució d’aquest any també s’incorpora la prohibició d’executar obres públiques en horari diürn els feiners en els accessos a Barcelona i es protegeix la mobilitat obligada d’afectacions alienes a la circulació.

Comentaris
To Top