Ciutat

FOTOS | Així serà la Residència del Sud de Sabadell, prevista per al 2026

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dimecres les primeres imatges virtuals del projecte de la Residència del Sud de Sabadell. La conselleria les ha mostrat a representants de l’Ajuntament i dels veïns en una reunió.

Si es compleix el que està previst, serà la primera residència totalment pública de la ciutat, finalment amb 80 places residencials i 20 de centre de dia. Estarà situada al carrer de Diego Almagro, a tocar del parc Central del Vallès.

La previsió és que els tràmits administratius, licitació i adjudicació de les obres es facin durant aquest any, que a principis del 2025 comencin les obres i que l’equipament entri en funcionament al cap de 18 mesos, a mitjans de 2026, tal com va avançar el D.S. La construcció de la residència té un pressupost d’11,6 milions d’euros, finançats íntegrament pels fons europeus Next Generation. “És una residència del segle XXI, amb unitats de convivència, amb una zona enjardinada, esperem que aquesta legislatura sigui una realitat”, ha expressat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Imatge virtual de la Residència del Sud / CEDIDA

Imatge virtual de la Residència del Sud / CEDIDA

Aquest equipament és una demanda històrica de Sabadell, des de fa dècades. A la nostra ciutat hi ha 27 residències per a gent gran, 1.428 places –privades i concertades, però cap pública–. A Catalunya hi ha 60.954 places residencials – 10.319 d’elles públiques i 13.779 concertades –, segons l’Idescat. Sabadell és, de fet, l’única gran ciutat catalana que no disposa de cap plaça pública, mentre que a la nostra comarca n’hi ha 520 places totalment subvencionades i 914 mixtes.

El nou equipament tindrà una superfície de 5.000 metres quadrats distribuïts en planta baixa i tres plantes com a màxim, que acolliran la residència i un centre de dia independent. L’espai de residència es dividirà en unitats de convivència d’entre 18 i 20 persones que disposaran d’espais independents (un mínim del 70% dels dormitoris seran individuals).

VIDEO | La residència pública de Sabadell, prevista per al 2025

Comentaris
To Top