Vallès

Reclamen la dimisió de la directora d’un institut de Rubí per un lideratge “poc democràtic”

Inspecció educativa està fent seguiment del conflicte

Diversos sindicats han denunciat que la directora de l’Institut Duc de Montblanc de Rubí, al Vallès Occidental, ha instaurat un lideratge “poc democràtic” i poc dialogant que ha comportat també “coaccions” a docents que han expressat discrepàncies. Per això, han reclamat la seva dimissió o la destitució per part del Departament d’Educació.

Segons han fet públic aquest dijous la CGT, la Intersindical i la COS, l’actual directora, amb el suport de la inspecció, ha instaurat un estil de lideratge “que mina la democràcia interna i inhibeix el diàleg” amb el professorat. En relació al pronunciament d’aquests sindicats, la inspecció educativa està fent seguiment del conflicte que plantegen.

Els sindicats lamenten que aquesta manera d’actuar ha deteriorat el clima laboral, caracteritzat per “la desconfiança i el menystenint” cap a part del personal docent i un “ambient de por”.

Més d’un any i mig

Segons els sindicats, el conflicte ha anat a més durant l’últim curs i mig. Han assegurat que durant aquest temps també han viscut manca de previsió en la gestió del centre, amb constants canvis de plantilla que han afectat negativament el funcionament de l’institut. Tot i això, han destacat la professionalitat i dedicació del personal docent.

Per als representants dels treballadors, la situació és “insostenible” i ha tingut repercussions greus, com la dimissió el curs passat de l’anterior equip directiu i de diversos coordinadors. També han relatat baixes laborals per ansietat.

Davant d’això, han reclamat una resposta urgent del Departament d’Educació. En concret, reclamen la dimissió o la destitució de la directora. Els representants sindicals s’han ofert a participar de qualsevol iniciativa de diàleg que es pugui posar en marxa per solucionar el conflicte.

Els sindicats han afirmat que en l’arrel del problema hi ha el decret de plantilles, que “possibilita que les direccions dels centres prenguin decisions arbitràries, amb estils autoritaris”, acostant-se al funcionament d’una empresa privada.

Un cas similar a Sabadell

El cas recorda, per la demanda de canvis, al conflicte que va esclatar fa unes setmanes a l’Escola Andreu Castells de Can Rull, a Sabadell -en aquest cas, amb les protestes dels pares-. Els fets van arribar a l’últim ple municipal en forma de moció de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI). L’Ajuntament de Sabadell es va comprometre a demanar de forma pública al Departament d’Educació que posi fil a l’agulla i desencalli el conflicte enquistat entre famílies i equip directiu. “Demanem en aquest ple que l’Ajuntament sol·liciti una solució que garanteixi un nou equip directiu”, va reblar Verònica Calvo, portaveu al ple de l’AFI de l’escola.

Ara per ara, la direcció de l’escola Andreu Castells l’està assumint un equip interí que va formar els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental després que les tres persones de l’equip directiu agafessin la baixa laboral en bloc, ara fa més d’un mes.

L’Ajuntament exigirà solucions a Educació per desencallar el conflicte a l’Andreu Castells

Comentaris
To Top