Vallès

Una mona per alimentar l’esperit científic

La iniciativa Mones de Ciència arriba aquest any a les pastisseries de Sabadell i el Vallès

S’acosta la celebració de Pasqua i les pastisseries comencen a omplir-se de mones de tota mena. Una de les que apareix aquest any en alguns aparadors de la comarca té un esperit divulgatiu, a més d’endolcir la festivitat. Es tracta de la mona de ciència, una figura de Pasqua, ja es pot comprar al Vallès Occidental. És una biòloga de xocolata, equipada amb un caçapapallones i acompanyada de la rèplica d’una cadena d’ADN.

A Sabadell, es podrà adquirir a la Pastisseria La Palma, a la Creu de Barberà. També n’hi haurà en altres punts del Vallès, com Sant Cugat o Terrassa.

En què consisteix la iniciativa?

La iniciativa Mones de Ciència està impulsada per la Universitat de Barcelona i el Gremi de Pastisseria de Barcelona amb l’objectiu de difondre la ciència i despertar vocacions entre els infants. Cada any es dedica a una disciplina científica diferent: l’any passat la nina era geòloga i enguany és biòloga.

“Porta un caçapapallones, que és l’eina principal per recollir flora i fauna a fi d’estudiar la biodiversitat del nostre planeta”, explica Pau Fortuño, investigador del grup de recerca FEHM (Freshwater Ecology, Hydrology and Management) i membre de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la UB. “També hem volgut representar la part micro de la biologia amb una molècula d’ADN, la molècula de la vida”, afegeix Raquel Rabionet, professora de genètica de la UB i membre de lʼInstitut de Biomedicina (IBUB) de la Universitat de Barcelona, lʼInstitut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) i el Centre dʼInvestigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares (CIBERER).

Per alimentar la curiositat, la mona de ciència té un codi QR que acompanya la nina de xocolata. A través d’aquest codi de barres es pot accedir a una pàgina web amb continguts sobre biologia de tipus divulgatiu i diversos jocs en línia.

Comentaris
To Top