Ciutat

La Generalitat prohibeix fer foc al bosc des d’aquest divendres

Les barbacoes o la crema de residus vegetals queden prohibides

El Departament d’Acció Climàtica ha informat que a partir d’aquest divendres 15 de març i fins al 15 d’octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle, derivada, principalment, de l’escassetat de precipitació efectiva en els últims tres anys.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.

Barbacoes, fogueres, pirotècnia…

Les activitats amb risc d’incendi forestal són aquelles accions o pràctiques que poden desencadenar un incendi en zones forestals o altres àrees naturals. Involucren la generació de foc, deflagracions o espurnes en entorns propicis per a la propagació dels incendis, i requereixen supervisió i precaució per prevenir afectacions ambientals i protegir la seguretat pública. Aquestes activitats poden ser focs d’esbarjos, fogueres i barbacoes, cremes de residus vegetals o activitats pirotècnies, entre d’altres.

L’any 2023, s’ha superat la xifra de 50.000 activitats autoritzades a l’època d’alt risc i 100.000 comunicades fora d’aquesta època.

Les sol·licituds d’aquestes activitats es poden tramitar per Internet mitjançant un nou formulari i presencialment a les oficines que el Departament d’Acció Climàtica té a totes les comarques. Aquesta prohibició té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Comentaris
To Top