Diners

Pau Morilla-Giner i Adam Rothstein presenten un pla per garantir l’estabilitat del Centre d’Esports

Un moment del cl·loqui amb el president Pau Morilla-Giner i Adam Rothstein / Lluís Franco

Garantia d’estabilitat. Aquest seria el principal titular que es pot extreure de la sessió col·loqui celebrada a la Cambra de Comerç de Sabadell en la qual el Centre d’Esports Sabadell va presentar les bases de futur institucionals i econòmiques amb el protagonisme del president de l’entitat, Pau MorillaGiner i l’empresari nord-americà i màxim accionista individual ara mateix, Adam Rothstein.

Han presentat les ponències ‘Un nou model de negoci: el CE Sabadell FC del segle XXI’ i ‘CE Sabadell FC com a plataforma d’entreteniment’. A l’acte hi han assistit Montse González, tercera tinenta d’alcaldessa i regidora d’esports de l’Ajuntament de Sabadell, i les principals empreses i dinamitzadors econòmics del Vallès.

L’acte ha estat introduït pel president de la Cambra, Ramon Alberich. “Des de la Cambra de Comerç de Sabadell, i en nom del teixit empresarial al qual representem, donem un suport total al Centre d’Esports Sabadell, una entitat que té un impacte directe en l’economia i el creixement del territori”, ha explicat en la seva presentació.

Generar ingressos

En la primera ponència, Pau MorillaGiner, president del CE Sabadell ha destacat l’etapa de creixement del club. En primer lloc, ha presentat a Adam Rothstein, l’inversor majoritari que ha estat treballant amb el club durant el darrer any per a desenvolupar aquests plans, aportant una visió a llarg termini que permetrà el desenvolupament del club en el futur. “Els accionistes estan fermament compromesos a col·laborar amb els aficionats, empreses i institucions de Sabadell i del Sabadell per dur a terme un projecte conjunt que ofereixi oportunitats úniques per a tots”.

Els seus plans inclouen gaudir d’una experiència futbolística millorada i de concerts exclusius en el futur. “El principal objectiu és aconsesguir una estabilitat i sostenibilitat econòmica, que el Centre d’Esports no depengui de l’arribada d’un inversor estranger cada quatre anys. El club té uns recursos propis, però no són suficientes per afrontar aquesta categoria clarament deficitaria. Podem arribar a 2 milions d’euros d’ingresos, però les despeses arriben a 4 milions”, ha explicat.

Pau MorillaGiner ha afegit que “tenim coses molt importants, com 120 anys d’història, un bon estadi per jugar al futbol professional, una ciutat dinàmica i també un Banc Sabadell que és un referent empresarial financer. També un gran Futbol base. A partir d’aquí hem de trobar altres mitjans per no estar permanentment exposats a un clima d’inestabilitat. Es tracta de diversificar i en aquest àmbit és quan entra la figura de l’Adam”. El seu pla inclou el desenvolupament d’un model de negoci que permeti incrementar la generació d’ingressos fins a assolir la sostenibilitat en els pròxims anys i reduir la dependència de les aportacions financeres dels accionistes al club.

Concerts a l’Estadi

Seguidament, Adam Rothstein, màxim accionista de l’entitat arlequinada després de participar en l’ampliació de capital, ha exposat els punts bàsics que tenen el fonament en el potencial i la probabilitat. “Sabadell, com a ciutat, té un gran potencial, capaç de suportar un club molt gran. Pensem que club i ciutat poden créixer junts. És molt important tenir una estabilitat econòmica i també una bona gestió professional, per oferir totes les eines en tots els àmbits de l’entitat”.

També ha explicat que “el que no volem és crear una rampa d’incorporació de cinc carrils per a una carretera de només dos. Quan tens potencial i probabilitat, només falta paciència perquè no es construeix tot d’un dia per a l’altre. Estàvem molt interessats en el futbol espanyol. Si som capaços de desenvolupar els joves i treballar a llarg termini augmentaran les possibilitats d’èxit”.

Sobre els concerts ha manifestat que “no només seran una manera d’entreteniment, sinó una fórmula que ens permeti que la història del Sabadell la puguem compartir amb molta més gent perquè els agrada conèixer-la i perquè el club és capaç de crear-la. Als Estats Units han descobert el drama dels ascensos i els descensos, cosa que allà no tenim”. Dos exemples que també ha posat són els de clubs com el Sunderland i Wrexham, clubs modestos que tenen ara molta tirada exterior.

Rothstein i Pau MorillaGiner fa setmanes que treballen en diferents iniciatives que seran comunicades oficialment les pròximes setmanes. De fet, ja s’han produït reunions d’alt nivell amb l’Ajuntament i es pot parlar de principi d’acord. “Estic molt agraït a la predisposició per la seva part i penso que es podran fer coses molt interessants per a tothom”, ha afegit el president arlequinat.

Planificar abans

Finalment, tant Pau MorillaGiner com Adam Rothstein han afirmat que els accionistes “tenen el ferm compromís de col·laborar amb els aficionats, empreses i institucions de Sabadell per a realitzar un projecte conjunt que ofereixi oportunitats úniques per a tots. Animem a tots els sabadellencs a sumar-se al projecte i participar-hi. Junts, tot és possible. El més important és remar tots en la mateixa direcció i així hi guanyarem tots. Podem arribar a veure un altra portada com la del maig del 1986, quan el Sabadell va pujar a Primera Divisió”, ha dit.

Pau MorillaGiner no ha volgut parlar de canvi de cicle sinó “d’una gran oportunitat. És un dia per veure el que tenim i a on som capaços d’arribar. Però el més important és el com”. També ha reconegut que “l’objectiu és planificar amb antelació i això és un dels nostres objectius. Per això Óscar Cano i Carlos Rosende van signar per una temporada més i la idea és avançar en les renovacions de jugadors que ens interessa que continuïn”.

La Cambra de Comerç de Sabadell i el CE Sabadell, dins el seu acord, treballen de forma conjunta per a vincular l’esport i l’activitat socioeconòmica de Sabadell i la seva zona d’influència potenciant la promoció de l’esport com a dinamitzador econòmic, mediàtic i social. Ja en l’estudi presentat per l’economista Josep Milà es va exposar que el Centre d’Esports generava en la temporada 2018-2019 un impacte de 5.900.000 euros a la ciutat. Una xifra que, a més, creix fins als 12.400.000 euros amb l’equip jugant a Segona Divisió A, objectiu final del projecte.

Qui és Adam Rothstein?

Adam Rothstein està considerat un expert en el món de la tecnologia i entreteniment. És cofundador i soci general de Disruptive Technology Partners, un fons d’inversió israelià centrat en la tecnologia i Disruptive Growth, una col·lecció de vehicles d’inversió en les últimes etapes centrats en la tecnologia israeliana, que va cofundar en 2013 i 2014 respectivament.

A partir del 2014, Rothstein ha estat soci de risc a Subversive Capital i membre-gerent de 1007 Mountain Drive Partners, LLC. També és patrocinador i director de Roth CH Acquisition I Co. (NASDAQ: ROCH), una empresa d’adquisició amb finalitats especials que va establir un pla de fusió amb Pure Cycle Technologies LLC.

Acumula més de vint anys d’experiència en el capítol d’inversions i actualment participa en les juntes directives de diverses empreses de tecnologia als Estats Units i Israel, formant part del Consell Assessor de l’Escola de Negoci de Leeds, en la Universitat de Colorado. Es pot considerar un professional experimentat amb un currículum important en la indústria del màrqueting esportiu i gestió d’esdeveniments, amb una llicenciatura enfocada en Gestió Esportiva de la Universitat de Syracuse.

Adam ha arribat a Sabadell acompanyat de Tracy Pollard, executiva de cinema americà i Tom Florio, empresari del sector audiovisual. D’altra banda, l’Adam també va treballar amb David Stern, comissionat de l’NBA.

FOTOS: LLUÍS FRANCO

Adam Rothstein amb els seus col·laboradors Tom Florio i Tracy Pollard / Lluís Franco

Comentaris
To Top