CASTELLAR

Renoven la xarxa de reg que abasteix els horts de Cal Botafoc a Castellar

La canonada de reg que dona servei als horts del pati de Cal Botafoc a Castellar ha experimentat en els últims dies una important renovació. La nova connexió, soterrada i de 35 metres de llargada, s’inicia al carrer de Sant Llorenç, on empalma amb la xarxa d’aigua de la Comunitat d’Aigües del Torrent de Canyelles, continua cap a l’accés a l’edifici de la Policia Local i s’endinsa cap al pati fins a arribar a la bassa que acumula l’aigua per als hortolans.

L’actuació, que ha anat a càrrec de la Brigada Municipal, se suma al conjunt d’accions que s’estan duent a terme davant la situació actual de sequera. En aquest sentit, s’ha hagut de realitzar per garantir un aprofitament eficient de l’aigua, ja que l’antiga canonada presentava pèrdues amb les consegüents filtracions.

Canonada de Cal Botafoc | Cedida

Els treballs han inclòs la instal·lació de tres arquetes al llarg de tot el recorregut del nou tub per tal de poder dur a terme accions de neteja o desguàs si és necessari.

La zona d’horta municipal del pati interior de Cal Botafoc és un espai públic estrenat l’any 2008 que està dedicat a la jardineria mediterrània i a l’agricultura ecològica i disposa d’un total de 28 parcel·les distribuïdes en 1.500 metres quadrats cultivables. Des de la seva inauguració, la finca s’ha nodrit de l’aigua procedent de la xarxa dels regants de Canyelles.

Comentaris
To Top