Ciutat

Menys tràmits als CAP: canvis en baixes i altes per cirurgia major ambulatòria i parts

L’edifici de la Corporació Sanitària Parc Taulí, a la zona d’Urgències

La mesura que ara s’aplicarà de gestió directa en determinats casos s’ha testat a l’hospital Taulí

Salut ha informat aquesta setmana de canvis en la tramitació de baixes i altes. Des d’ara, els hospitals podran gestionar directament baixes i altes per cirurgia major ambulatòria i parts. El departament estima que la nova mesura permetrà evitar gairebé 100.000 desplaçaments anuals innecessaris dels usuaris per fer gestions al CAP i que el personal sanitari pugui dedicar més temps a atendre els usuaris.

La mesura que ara s’aplicarà de gestió directa en casos de cirurgia i parts ja s’ha testat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell com a prova pilot –ja finalitzada–, i des d’aquest mes de març els seus usuaris ja poden demanar la tramitació d’aquests tipus de baixes laborals de manera regular. Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida seran els següents a prestar aquest servei a partir de la primera quinzena d’abril.

Desburocratització de l’atenció primària

Els dos nous supòsits se sumaran a les baixes laborals per ingrés hospitalari programat o urgent que ja es tramiten des de tots els hospitals del SISCAT. Salut preveu que els hospitals comencin a oferir progressivament aquest servei als usuaris de tot Catalunya a partir del pròxim juliol.

La gestió de les baixes laborals des dels centres hospitalaris s’inscriu en el marc de la desburocratització de l’atenció primària. En conjunt, sumats als supòsits de baixes laborals que ja s’estan tramitant des dels centres hospitalaris del SISCAT, anualment s’aconseguirà evitar una mitjana de 200.000 desplaçaments innecessaris als usuaris de tot el territori.

Comentaris
To Top