ESPORTS

L’Astralpool guanya el Sant Andreu i lluitarà per la setena Champions

Sofia Giustini ha estat clau amb 4 gols. /Lluís Franco

Cap a la final! L’Astralpool s’ha imposat al CN Sant Andreu a les semifinals de la Champions (9-14) i disputarà demà diumenge (14h) la seva desena final de la màxima competició continental. Les de David Palma han fet valer la seva experiència per a superar un combatiu conjunt andreuenc. El rival al partit decisiu serà un clàssic de la competició, l’Olympiacos, que s’ha desfet del Mataró a l’altre ‘semi’ (16-12).

En un inici intens, les defenses i una inspirada Martina Terré han evitat que s’obrís el marcador als primers minuts. De fet, ha estat en un llançament que se li ha esmunyit sota el braç a la portera del Sant Andreu que Sofia Giustini ha inaugurat el comptador a l’equador del primer període. El 0 a 1 ha despertat a les barcelonines que han capgirat el resultat amb gols d’accent sabadellenc: Gisella Farré ha igualat i Nona Pérez ha posat el 2 a 1. Terré ha tornat a salvar el seu equip, però res ha pogut fer en una jugada ràpida que Judith Forca ha culminat per tornar a igualar el duel.

Espectacular parcial

Ha estat el segon quart que ha accelerat el Club Natació i, a més, ha millorat en l’encert obrint la primera escletxa amb un parcial d’1 a 5. Bea Ortiz ha retornat l’avantatge i Irene González (2), Irene Casado i Giustini han començat a encarar la classificació. Ha frenat la sagnia el Sant Andreu a través de dues ex de l’Astralpool, Nona Pérez i Elena Ruiz. Però un nou gol de Giustini, al límit del descans, ha posat el 5 a 8 amb què s’ha arribat al canvi de porteria.

A la represa, Alba Muñoz ha aprofitat una pèrdua en zona defensiva per a retallar la diferència, però la resposta ha estat immediata, Irene González ha retornat l’avantatge. També Laura Ester ha tingut la seva dosi de protagonisme aturant un penal a Ari Ruiz en un moment clau. Sí que ha pogut retallar, però, la seva germana Elena en una nova pena màxima. I de nou la resposta ha estat immediata, Bea Ortiz ha posat el 7-10 i, de nou, Elena Ruiz ha deixat tot obert als darrers vuit minuts.

Intervenció del VAR i sentència

I el període decisiu ha començat amb polèmica. L’Astralpool ha reclamat un ‘gol fantasma’ de Sofia Giustini i, a la contra, Van der Sloot ha comès penal. Després de la revisió del VAR, l’àrbitre ha concedit el gol de la italiana anul·lant, de retruc, la pena màxima. S’ha aixecat ràpid del cop el conjunt andreuenc i Nona Pérez ha retallat, però Irene González ha respost amb el 9 a 12 a cinc pel final.

Ha fet valer la seva experiència en grans cites l’Astralpool que, contemporitzant el resultat i amb accions defensives de gran valor, ha mantingut el resultat fins que Maica Garcia ha trobat la sentència. Fins i tot ha aprofitat els darrers instants Palma per a donar minuts a la portera Mar Carrasco. Encara Irene González ha anotat el seu cinquè gol per a arrodonir el triomf amb el definitiu (9-14).

FOTOS: LLUÍS FRANCO

 

Comentaris
To Top