CASTELLAR

La plaça d’El Mirador s’omple en un Sant Jordi multitudinari a Castellar

Al voltant d’una vintena de paradetes van omplir l’indret

La plaça d’El Mirador, al centre de Castellar, es va omplir aquest dimarts per celebrar el Sant Jordi. La tradicional fira de llibres i roses va reunir prop d’una vintena de paradetes, amb entitats i llibreries de la vila, molt satisfets amb la bona acollida dels castellarencs.

“Ha estat un dia fantàstic, amb molta gent en totes les parades. La gent sempre respon i és bonic que es puguin vendre tants llibres”, explicava Rubén Peñalver, regidor a Castellar i present durant la diada a l’indret. Tampoc la tímida pluja al migdia va evitar l’èxit de la celebració. “Han caigut quatre gotes coincidint amb el moment que els nens sortien de l’escola, però per sort ha estat un episodi breu. A la tarda no ha parat de venir gent”, relatava la Sara en una de les paradetes d’entitats locals.

Llibres i roses a les parades de Castellar per Sant Jordi | D.S

Entre els llibres més buscats, expressaven els llibreters de cop al bot, hi havia els de Xavi Coral o Ramon Gener. Malgrat que n’hi va haver un que va convertir-se en la gran revelació: “Les calces al sol ha anat molt buscat. Al migdia ja estava esgotat en algunes paradetes”, coincidien.

Una àmplia oferta d’activitats

Comerç Castellar, amb la col·laboració de l’Ajuntament, van impulsar un any més la celebració a l’indret, que va comptar amb tallers com el de l’artesà Joan Novell o l’habitual signatura de llibres.

A banda, la plaça Major va acollir també la instal·lació “El laberinto del Cuco”, un muntatge participatiu i un còmic al mateix temps en forma de proposta vivencial. La companyia Itinerània i Max van presentar un còmic de gran format dibuixat sobre les parets d’un laberint, que el participant llegeix mentre s’hi perd, aplegant els més petits.

A més, la diada també va viure la ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa a la plaça del Mercat. Tot plegat, una festa de cultura i tradició que no va decebre els presents.

Llibres i roses a les parades de Castellar per Sant Jordi | D.S

Comentaris
To Top