Ciutat

Oncolliga celebra el 15è Sopar Solidari amb unes 150 persones

La presidenta de la secció local de la fundació, Isabel Rojas, va anunciar que deixa la presidència

Part dels assistents al sopar / CEDIDA

La fundació Oncolliga Sabadell va celebrar el passat divendres el 15è Sopar Solidari al Gran Hotel Verdi. Hi van assistir unes 150 persones, entre membres de l’entitat, personalitats i representants de la societat civil. Durant l’acte, la presidenta de la secció local de l’associació, Isabel Rojas, va anunciar que deixa la presidència per motius personals després de 18 anys al càrrec.

Els sabadellencs Oscar Gómez i Oriol Cruz, imitador, van amenitzar la vetllada. Entre els assistents hi havia l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa Montse González; la regidora de Salut, Sílvia Garcia i la presidenta d’Oncolliga, Maria Assumpció Vilà, a part de representants d’altres entitats sabadellenques.

Al final de la celebració es van sortejar diferents regals cedits per part d’establiments de la ciutat.

Balanç “molt positiu”

Rojas (1948) deixa la presidència per motius de salut i passarà el relleu a una altra persona, de moment encara per decidir. Ella mateixa va explicar que el 2003 va tenir càncer de mama i va ser la primera presidenta de la secció local de fundació sense ànim de lucre, que acompanya gratuïtament les persones amb càncer i les seves famílies. Isabel Rojas tanca l’etapa de gairebé dues dècades amb un balanç “molt positiu”. En una conversa amb el Diari, recorda que “quan vàrem començar, no ens coneixia ningú. Ens ha costat molta feina, però hem aconseguit fer moltes coses”. I afegeix que “el més difícil va ser formar el grup, que la gent vingués aquí, perquè anaven a Terrassa, i no volíem que s’haguéssin de desplaçar”.

L’assistència psicològica i d’una treballadora social a Cal Balsach són un dels puntals del projecte, així com altres tallers, xerrades i activitats que s’organitzen anualment. Una altra de les iniciatives de les que està més orgullosa Rojas és el servei d’atenció a domicili, que atén una vuitantena de famílies, que reben suport en múltiples qüestions relacionades amb la gestió de la malaltia, tant pel què fa a l’acompanyament com a material que puguin necessitar.

En els darrers anys, Oncolliga Sabadell també ha organitzat la cursa esportiva Race for Life per recaptar fons i donar a conèixer l’entitat. Enguany se’n celebrarà la tercera edició i s’espera assolir la xifra rècord de 1.700 participants. Aquest 2024, la fundació també participa en l’organització de la caminada solidària Som Vallès Trail, que recorrerà nou municipis vallesans, inclòs Sabadell, i els participants hauran de completar 68 km de recorregut en grups de sis persones.

Oriol Cruz i Oscar Gómez van amenitzar la trobada / CEDIDA

El 15è Sopar Solidari va congregar unes 150 persones al Gran Hotel Verdi / CEDIDA

Taula presidencial, amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés / CEDIDA

Comentaris
To Top