Ciutat

Convoquen una manifestació a Sabadell contra la nova taxa de residus

bruticia escombraries smatsa contenidors / V.R.

La iniciativa també ha anat acompanyada d’una recollida de signatures per a reclamar l’eliminació d’aquest impost

/ V.R.

La nova taxa de residus està aixecant queixes dels veïns de la ciutat. Residents de la ciutat a títol individual han convocat una manifestació a través de Change.org el pròxim 13 de juny a les 19h a les portes de l’Ajuntament de Sabadell per a reclamar l’aturada de la nova taxa comarcal de tractament de residus.

I és que, enguany, els residents ja estan pagant aquest import, per l’entrada en vigor d’una llei que obliga els municipis a imposar tot el cost de les escombraries als veïns i als comerços. A la taxa municipal que ja existia, doncs, cal sumar un nou tribut que es paga al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La iniciativa també ha anat acompanyada d’una recollida de signatures per a reclamar l’eliminació d’aquesta taxa, amb un suport de més de 1.600 persones fins al moment. “Aquesta mesura és injusta, suposa una càrrega econòmica adicional que moltes famílies no poden assumir”, sostenen els impulsors de la iniciativa. Reclamen, doncs, que es reconsideri la decisió i es busquin altres mesures “més equitatives”. Ara bé, fer ús dels punts blaus permet obtenir rebaixes en la taxa de residus municipal, entre un 10% i un 20% de descompte.

La taxa de residus, ‘per dos’: 155 euros per família a Sabadell el 2024

Comentaris
To Top