Vallès

Operació sortida amb Gran Premi d’F1, revetlla de Sant Joan i un nou radar aeri

COTXES AP-7

S’espera un cap de setmana de congestió a la xarxa viària vallesana

La xarxa viària vallesana es troba a les portes d’un final de setmana que es preveu dens a les carreteres que connecten la comarca. Serà un cap de setmana atípic, en què coincidiran dos grans esdeveniments que congestionaran les principals vies, sobretot l’AP-7. El Gran Premi de Fórmula 1 al circuit de Montmeló i les escapades per la celebració de la revetlla de Sant Joan faran que el Servei Català de Trànsit reforci el seu desplegament, com passa en cada operació sortida.

“És la primera vegada que coincideix la revetlla de Sant Joan amb la Fórmula 1 i és un gran repte de mobilitat“, ha admès el director de Trànsit, Ramon Lamiel, en una entrevista a Rac1. Així, s’espera que la situació sigui especialment complicada entre el divendres a la tarda i el dissabte al migdia. “La previsió és que entre les tres de la tarda del divendres i les tres del dissabte, surtin uns 460.000 vehicles de l’àrea metropolitana”, ha apuntat.

Serà una de les operacions més importants de l’any, amb més afectacions a l’anada, divendres, en haver-hi un pont que permetrà espaiar la tornada. A més, el fet que la revetlla sigui diumenge farà que l’operació retorn es pugui dosificar. Diumenge, el trànsit es concentrarà en els accessos al circuit de Montmeló, per la qual cosa s’aplicaran mesures especials a la zona de Mollet i Montornès.

Controls de velocitat i alcoholèmia

Pel que fa a la celebració de Sant Joan, s’intensificaran els controls d’alcoholèmia, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, especialment a la zona litoral, en municipis de platja.

Tot plegat, a més, arriba després de la posada en marxa d’un nou helicòpter que funciona com a radar mòbil. Segons ha confirmat Lamiel, l’aparell ja està multant, amb un radi d’acció més ampli que els radars convencionals.  S’espera que pugui estar present en trams de l’AP-7, on es reduirà la velocitat màxima permesa en determinats punts a 100 km/h.

El director de Trànsit defensa la mesura davant la “sinistralitat molt dispersa” a les carreteres catalanes. De moment, segons ell mateix, posa entre 10 i 12 multes per cada vol, d’una hora i mitja de durada. Aquest cap de setmana s’informarà del seu ús a través de panells informatius.

Comentaris
To Top