Ciutat

Les notícies més destacades del dia a Sabadell

Què ha passat en les últimes hores a Sabadell? No et perdis les notícies més destacades a la ciutat.

L’escola d’infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’Artèxtil de Sabadell ja té projecte, pressupost i calendari. L’edifici, testimoni del llegat industrial de la ciutat, es rehabilitarà per encabir el grau, que actualment s’imparteix a l’hospital Parc Taulí. Les obres començaran el primer semestre de 2026 i els primers estudiants estrenaran l’edifici el curs 2027-2028, segons les previsions.

FOTOS | Així serà la futura escola d’Infermeria de l’Artèxtil de Sabadell

Sabadell i la resta de municipis del sistema Ter-Llobregat sortiran la setmana que ve de l’estat d’excepcionalitat per sequera, entrant en fase d’alerta. El Govern català, d’acord amb la Comissió Interdepartamental de Sequera, ha pres la decisió aquest dimarts després de les pluges de les últimes setmanes, que han omplert els embassaments. A Sabadell, per exemple, les precipitacions del que portem de 2024 ja han superat els valors pluviomètrics de tot l’any passat.

Les restriccions per sequera es relaxaran encara més a Sabadell

La ciutat de Sabadell ha superat per primera vegada els 220.000 habitants. La revisió del padró municipal a 1 de gener de 2024, aprovada aquesta setmana en la Junta de Govern Local, ha revelat que la localitat ja té 222.190 veïns empadronats.

Sabadell supera per primera vegada els 220.000 habitants

El moviment veïnal del Vallès s’ha posicionat en contra de la “desinformació” sobre la nova taxa de residus, i exigeix explicacions als ajuntaments i al Consell Comarcal del Vallès Occidental. La nova taxa la cobra el Consell Comarcal del Vallès Occidental després de l’aplicació d’una nova directiva europea, que marca que el ciutadà ha d’assumir el cost per tots els serveis, també pel tractament de la resta, l’orgànic i els voluminosos.

Entitats veïnals del Vallès, sobre la taxa de residus: “Que els ajuntaments rebaixin altres impostos!”

El 57% dels turismes que tributen a Sabadell ha estat matriculat abans del 2014 i 2 de cada 10 automòbils (18.548) té vint o més anys, segons dades facilitades per l’Ajuntament. El parc mòbil d’aquest segment té una mitjana superior a la dècada d’antiguitat i menys del 15% dels turismes se situen a la franja de 0 a 5 anys.

Dos de cada deu turismes tenen més de 20 anys a Sabadell

Comentaris
To Top