Ciutat

La pacificació del trànsit a Alcalde Moix, en punt mort

Vista aèria de l’avinguda Alcalde Moix amb trànsit / Óscar Espinosa

Vehicles pesants, pol·lució i un soroll constant. Els veïns propers a l’avinguda de Alcalde Moix, que separa els barris de Ca n’Oriac i Torreguitart, lamenten el silenci administratiu davant de la seva reivindicació històrica, la pacificació de l’avinguda.

Es tracta d’una promesa que data del 2012, amb Joan Carles Sànchez al capdavant de l’Ajuntament de Sabadell, en què es va pactar una reurbanització de l’avinguda. Els veïns demanaven una ampliació de la vorera i traslladar la circulació al centre de la via, actualment ocupada pel tram central per a vianants que “pràcticament no s’utilitza” i està “totalment desaprofitat”, explica una veïna, Gema López.

Amb les obres de la plaça Espanya, però, sí que s’ha modificat el primer tram de l’avinguda, uns 60 metres, fins al carrer Vallirana, on “s’hi genera un nus de trànsit cada dia, amb un augment de camions d’alt tonatge”, denuncien els veïns.

/ ÓSCAR ESPINOSA

“Volem una solució provisional als problemes de soroll i pol·lució”, demana el representant veïnal, Antonio Recio. A causa de la distribució dels pisos, els dormitoris i els menjadors estan encarats a l’avinguda, i els veïns veuen com a solució desplaçar aquesta contaminació acústica i atmosfèrica per allunyar-la dels seus habitatges.

El que tenen clar és que es tracta d’una solució provisional, fins que la connexió entre la ronda oest i Castellar no sigui una realitat. Segons els càlculs de l’entitat veïnal, diàriament hi circulen 10.000 vehicles, “la meitat del trànsit de la Gran Via”, afirma Recio.

Comentaris
To Top