El Mercantil torna a Lliga Nacional plantant cara al campió (1-1)

Gerard en el moment d'aconseguir l'empat definitiu en el minut 88/Ll. Franco

Excel·lent retorn. El Mercantil va tornar a Lliga Nacional juvenil oferint unes grans sensacions davant l’actual campió, el FC Barcelona B. No només va plantar cara durant els 94 minuts que va durar el matx sinó que va arrencar un valuós punt i fins i tot va fregar la victòria. Els nois de Dani Fernàndez van realitzar un partit molt seriós en defensa i a la contra van disposar de molt bones opcions. La notícia negativa va ser la lesió de l’extrem Aiman poc abans del descans. Després d’un xoc amb el porter va caure malament i es va trencar el canell.

Els mercantilistes, conscients que el Barça portaria la iniciativa, va tancar molt bé espais i no va deixar maniobrar al conjunt blaugrana. En els primers minuts es van produir dues bones aproximacions locals sense culminar. Després d’una fase de màxima igualtat, en la recta final de la primera meitat va arribar la millor ocasió mercantilista. Un rebuig defensiu de Gerard des del seu propi camp es va enverinar i va acabar en el travesser.

El partit va mantenir la dinàmica a la represa, però en l’únic error defensiu local, Oriol Soldevila va clavar un gran xut que va fer inútil la intervenció del porter Carlos. El 0-1 semblava aplanar el camí al Barça B, però mai es va rendir el conjunt de Dani Fernàndez. Dos minuts després, Ruano va rematar al pal malgrat ser agafat per la samarreta per un defensa en una acció molt protestada pels locals i el públic. Va semblar un penal de llibre.

La insistència mercantilista va trobar el premi en el minuto 88 quan Gerard, en una jugada d’estràtegia, va aprofitar la mala sortida del porter visitant per marcar a plaer. Fins i tot en el temps afegit, el Mercantil hauria pogut culminar la remuntada en una contra. Però l’empat va ser un just desenllaç i permet observar el futur amb optimisme.

Mercantil: Carlos; Boira, Gerard, Iván, Soto, Alex, Aiman, Bernabeu, Poch, Ruano i Portero (Munné, Bru i Jona).

Barcelona B: Vila; Adrià, Guillermo Amor, Gómez, Mármol, Alex Rico, Jaume Jordi, Horiba, Diego López, Soldevila i Brian (Raúl, Villar, Sergi).

Àrbitre: Miguel Edwar Gonzales Moreno.

Gols: 0-1, min. 60: Oriol Sodevila; 1-1, min. 88: Gerard.

Incidències: Municipal Arraona-Merinals. Gran entrada, amb uns 300 espectadors.