Ara a portada
-
-
Diners El sector tèxtil, dels més afectats per l'aturada elèctrica: "Estàvem en el punt més àlgid d’activitat de la fàbrica” Manel Camps
-
Sabadell FOTOS | Gran homenatge a les accions heroiques dels Mossos: "Gràcies per ser-hi sempre" Redacció
-
-
Sabadell "Gran èxit" dels estudiants de Medicina del Taulí al MIR: i ara, on faran la residència? Sergi Gonzàlez Reginaldo
Les empreses s’anticipen al col·lapse del Brexit

- La Fundació 1859 Caixa Sabadell fa un balanç positiu del primer trimestre escolar

- Miquel Àngel Luque
- Cap de redacció a Diari de Terrassa
Publicat el 22 de desembre de 2020 a les 14:53
A partir de l’1 de gener les empreses que vulguin vendre o aprovisionar-se del Regne Unit hauran de fer tràmits duaners. Malgrat que la pandèmia ho ha deixat en un segon pla –caldrà veure l’afectació de la mutació del virus–, el període transitori s’acabarà a finals de mes i el Regne Unit deixarà de ser un estat membre de la Unió Europea a tots els efectes.
En aquest context internacional, les empreses de la demarcació de Sabadell estan ultimant els preparatius per fer front a la situació. “Ara tothom està revisant les seves operatives”, constata la cap d’Assessoria en Comerç Internacional de la Cambra de Sabadell, Laura Rodríguez. Davant del col·lapse que es pronostica tant de trànsit de mercaderies com d’accés a les duanes, les empreses sabadellenques més previsores estan fent comandes més grans de productes per fer estoc. Al mateix temps, els clients anglesos de les firmes sabadellenques també estan fent la mateixa estratègia. D’aquesta manera, es garanteixen disposar de material per poder mantenir els seus negocis el gener.
D’altra banda, algunes de les companyies que ja tenen experiència exportadora han fet els deures, però han decidit esperar la reacció de la competència per decidir quines mesures emprenen. Així, volen evitar incrementar els costos que suposarà el nou marc regulador.
El problema seran les empreses que no tenen experiència exportadora més enllà de la Unió Europea. “Es trobaran amb dificultats”, indica l’experta de la Cambra de Comerç de Sabadell. En tot cas, hauran de revisar l’origen de les mercaderies, els INCOTERMS utilitzats, els registre i les autoritzacions duaneres, la cadena de subministrament, la recuperació de l’IVA pagat i els registres de la propietat industrial. La intensitat d’aquests canvis en la gestió operativa depèn encara de si hi ha signatura de l’acord de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.