Alguns dimarts al mes són sagrats. Les 10 amigues queden per esmorzar a l’Hotel Urpí i, una vegada el dipòsit és ple, es posen a fer origami a la sala de la primera planta. Fa 12 anys que van enganxar-se a aquest ritual, una pràctica d’art japonesa que les ha portat a saber transformar un simple paper en una estrella icosaedre –de vint puntes–. El grup artístic es fa dir Plecs De Paper. “De mica en mica, n’hem anat aprenent. Treballes la paciència i et relaxes. És fàcil”, apunta Dolors Perich, una de les amigues que practica l’origami.
[caption id="attachment_334434" align="aligncenter" width="700"]
L’afició artística les ha portat a decorar equipaments com la Biblioteca de la Creu Alta i Fira Sabadell, a guarnir la sala de la CavaUrpí i a participar en convencions d'origami. Ara tenen un nou repte lluny de la ciutat. Dolors Perich ha planificat a principis de març un viatge al Japó. Per a l’ocasió, han preparat un miler de grues de paper –una figura en forma d’ocell–, que simbolitzen la pau i l’esperança al país nipó. Estan repartides en 40 tires amb 25 figures cadascuna, que viatjaran en avió envasades al buit. Han perfeccionat la tècnica fins a aconseguir elaborar una grua en dos minuts. A un ritme de màxims, han estat més de 33 hores de feina des de l’octubre. Tenen el suport de l’entitat Roda de la Pau Sabadell.
[caption id="attachment_334433" align="aligncenter" width="700"]
I per què al Japó? El destí de les grues de paper és acabar al monument de la Pau dels Nens, a Hiroshima. És una estàtua de Sadako Sasaki, que amb 12 anys va morir de leucèmia a causa de la radiació de la bomba atòmica. Hi figura sostenint una grua de paper perquè la història popular diu que una amiga va explicar-li que, si arribava a fabricar-ne 1.000, se li concediria un desig. Va morir a l’hospital quan en portava 644. Des de Sabadell, l’ajudaran a arribar-hi.
[caption id="attachment_334436" align="aligncenter" width="700"]
