"Moltes ciutats matarien per tenir un festival com l'Embassa't"

S'han venut més de 8.000 entrades per als quatre dies de concerts al Parc Catalunya

  • Mujeres, La Élite, Hinds, Fades i uns quants artistes més, novetats al cartell de l'Embassa't 2025
Publicat el 08 de maig de 2025 a les 16:36
Actualitzat el 08 de maig de 2025 a les 16:59

El festival Embassa't s'ha acomodat bé a l'amfiteatre del Parc Catalunya, on cada any creix en assistents i popularitat des que s'hi va instal·lar el 2021. En aquesta nova edició, ja s'han superat les 8.000 entrades, amb un 80% d'assistents de fora de la ciutat. "Moltes ciutats matarien per tenir un festival com l'Embassa't", ha assenyalat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la roda de premsa de presentació de l'edició. "Als sabadellencs ens passa molt: han de venir de fora perquè ens adonem del que tenim aquí", ha comentat el director del festival, Arnau Solsona

Els Pets oferiran davant de 2.500 persones el dijous 15 de maig un concert inaugural per celebrar els seus 40 anys de música, basat íntegrament en els discos Bon dia i Agost. El diumenge, l'Embassa't tancarà amb Figa Flawas i Fades. Seran dos concerts multitudinaris, però són els dies "menys festivalers", reconeix el propi Solsona. Serà entremig –divendres i dissabte– quan hi haurà l'essència Embassa't. 

Hi ha un nom que destaca per sobre de la resta. "Serà un xou espectacular. És de les propostes més bèsties que hem tingut", reconeix Solsona. És Villano Antillano, una icona queer de la música urbana porto-riquenya que s'ha fet un lloc al panorama internacional amb lletres que desafien el masclisme i l'homofòbia i que amb un to provocador exploren el plaer i la llibertat personal. Remei de Ca la Fresca, el sabadellenc Azul, els lleidetans La Élite, Ouineta, Hinds, Mujeres, Barry B o Dengue Dengue Dengue, entre altres, adoben el festival. 

 

  • El regidor de Cultura, Carles de la Rosa; Arnau Solsona (Embassa`t), l`alcadessa Marta Farrés i el regidor Lluís Matas

"És per venir i descobrir", diu Solsona. "Som fidels a una marca, amb coherència i sentit comú. Cada forat a la programació vol moltes hores de debat intern", afegeix. Però, realment, què distingeix l'Embassa't? "No té preu anar a un festival sense cues al lavabo o a la barra, amb un escenari principal, un secundari, un d'electrònica, i en un entorn com aquest", afegeix. Els barcelonins estan cansats del ciment dels festivals al Fòrum, ha vingut a dir el director. 

Serà la 17a edició d'un festival que sobreviu gràcies a un exèrcit de voluntaris repartits en diferents àrees, des de contractació d'artistes fins a publicitat i premsa. Des dels inicis, han calgut malabarismes econòmics per trobar l'equilibri. "És un fillet pel qual patim, però que ens fa gaudir molt. Ara, però, estem en un molt bon moment...", ha expressat Solsona, que ha deixat clar que l'Embassa't no està en venda –que no es convertirà mai en una sucursal del Primavera Sound–. 

El festival busca aliats de proximitat, col·laborant amb CIPO, l'Adenc, l'ESDi, Poems i Xaloc. En aquest sentit, el regidor de Turisme i Projecció de la Ciutat, Lluís Matas, assenyala l'impacte que té per a la restauració i l'hostaleria de la ciutat. Tal com ha recordat Farrés, l'Ajuntament hi aporta logística, l'espai i diners. "Parlar de l'Embassa't és parlar de cultura", ha sentenciat l'alcaldessa.