Eva i Bea és el nou llargmetratge del cineasta sabadellenc Nando Caballero, que es podrà veure gratuïtament en la preestrena prevista als Cinemes Imperial de Sabadell el pròxim dimarts 29 d’abril a les 20 h. Caballero, artista polifacètic vinculat a la música, la ràdio, la pintura, l’escriptura i l’audiovisual, presenta amb Eva i Bea el seu segon film, després de la seva darrera producció; L’últim salt (2022).
Es tracta d’una pel·lícula rodada íntegrament entre els municipis de Cerdanyola del Vallès i Sabadell, amb una producció independent i autogestionada. A Sabadell s’ha rodat al Pati de l’Arteneu, la Torre de l’Aigua, els Cinemes Imperial i el pàrquing de l’OAR Gràcia. Caballero explica "el guió ens portava a buscar localitzacions com aquestes, fins i tot edificis emblemàtics com la Torre de l'Aigua. A més a més, de totes les facilitats que ens han donat per rodar a la ciutat". El director també ha volgut incidir en la idea de "sortir i evitar els típics rodatges a Barcelona, als mateixos llocs de sempre".

- Fotograma d`una escena de la pel·lícula rodada a l`Arteneu
- CEDIDA (NANDO CABALLERO)
El film reflexiona sobre el pas del temps i les relacions personals entre dues joves creatives, abordant-les amb proximitat i subtilesa, i retratant la complexitat de les relacions humanes en l’actualitat. Per a Caballero poder fer cinema d'autor, que ell prefereix anomenar 'casolà', és també: "Una forma de treballar única. On puc controlar els 'temps' del projecte (quan graves, com graves, amb qui graves...). Sense oblidar, òbviament, les qüestions més precàries d'aquest tipus de produccions".
Les protagonistes de la pel·lícula són la Bea, una directora de cinema, i l’Eva, una actriu. Dos personatges que es retroben en un bar per parlar sobre la crisi de la seva relació, i que viuran aquesta trobada des de perspectives diferents. El guió, escrit pel mateix Caballero, esdevé l’eix central del film i tracta temes diversos al llarg d’una conversa intensa i íntima. L’estil recorda el cinema d’Éric Rohmer, el to conversacional de My Dinner with André de Louis Malle o els diàlegs captivadors del nord-americà Jim Jarmusch. "El que volíem quan vam fer Eva i Bea, era explicar una història propera i senzilla amb honestedat", diu Caballero.
Cal destacar el repartiment, fonamental en una pel·lícula on el pes recau especialment en la interpretació. Marina Schiaffino (Barcelona) i Laura Sabaté (Sabadell), dues actrius destacades de les escenes teatrals de Barcelona, Sabadell i altres ciutats de Catalunya, donen vida a les protagonistes. Es tracta, a més, d’una producció que contribueix a la visibilització de les relacions LGTBIQ+. "Les seves actuacions han estat espectaculars, era la primera vegada que feien cinema i ha sortit tot fantàstic. Un descobriment", comenta Caballero. Que buscava actrius que poguessin reflectir "personatges reals".