
ARA A PORTADA
L'Hermandad del Rocío es prepara per la Fira d'Abril: "Sabadell té part d'Andalusia"
Les persones que treballen per la Fira d’Abril dels ‘rocieros’ desvelen els secrets i la història de l’Hermandad del Rocío

- L'Hermandad del Rocío es prepara per la Fira d'Abril: "Sabadell té part d'Andalusia"
Publicat el 12 d’abril de 2024 a les 13:53
Actualitzat el 12 d’abril de 2024 a les 18:18
La Isabel Soriano, Esther Gonzalez, Oscar Yeste i Juani Llavero són els sabadellencs que, en silenci, treballen per a organitzar un dels esdeveniments més multitudinaris que tindran lloc aquest cap de setmana, la Fira d’Abril de l’Hermandad del Rocío, on s’espera l’assistència de centenars de persones. Més enllà dels membres de l’entitat, els rocieros obren les portes de la seva seu, a la Granja del Pas, a tot Sabadell. “És una festa per a tothom, volem compartir, fer ciutat”, exposa Llavero, presidenta i una de les fundadores de l’Hermandad.
La Hermandad del Rocío s’erigia l’any 1992 a Sabadell, quan els seus fundadors es van trobar a una Fira d’Abril i van deixar-se endur per l’emoció i l’anhel de la seva terra i de les seves tradicions. Va ser aleshores quan van decidir fundar a la ciutat que els havia acollit una hermandad que homenatgés el seu passat i les seves arrels. “Sabadell té part d’Andalusia al seu ADN”. I és que l’onada migratòria dels anys 1950 i 1960 que van fer créixer Sabadell va estar formada, principalment, per milers de persones d’origen andalús que buscaven noves oportunitats a la nostra ciutat.
[caption id="attachment_295736" align="aligncenter" width="700"]
/ DAVID CHAO[/caption]
“La Fira d’Abril torna a Sabadell, després de molts anys sense, i ens remuntarà al naixement de l’entitat, ara fa 32 anys”, expressa la presidenta. I és que Juani Llavero sosté que, tothom que arriba a l’entitat, s’hi queda. Actualment, hi ha 170 membres, i la xifra creix progressivament. El retorn de la Fira és, també, un homenatge als inicis de l’entitat. “És iniciativa dels més joves i és un pas endavant per a nosaltres, recupera les tradicions en un format de festa i alegria”, exposa.
De fet, a la cita d’aquest dissabte 13 d’abril, de 12 h a 20 h, s’exportarà no només la cultura, sinó la gastronomia típica per viatjar a Andalusia sense sortir de Sabadell. “Ho prepararem de forma casolana: gambes d’Olva, salmorejo, molletes, rebujitos... tenim menjar per alimentar la meitat de Sabadell!”, explica Gonzalez, responsable del grup jove.

Notícies recomenades
-
Sabadell Sabadell prova un nou sistema de reg
-
Sabadell La gran apagada, una pandèmia i altres emergències que han impactat Sabadell
-
Sabadell Les flames d'un contenidor cremen un cotxe a Sabadell
-
Sabadell Ingeborg Porcar: "Hem construït una seguretat excessiva que ens ha fet creure gairebé immortals"
-
Sabadell Els Ballesteros exhibeixen els seus vestits: consulta els horaris i recorreguts de la romeria del 2025 de Sabadell
-
Sabadell FOTOS | Desallotgen un edifici ocupat altament conflictiu a Sabadell