Les obres de rehabilitació de la façana principal de
l'església de l'Immaculat Cor de Maria (coneguda com 'Els Padres' o els pares claretians), a la
plaça del Doctor Robert, ja han acabat, i els vianants poden veure el nou color que té,
gris, que contrasta amb l'anterior, groguenc. L'altra gran novetat és que, de nit, la façana s'il·lumina. La intervenció ha permès recuperar el color original de l'immoble, que està protegit pel pla de protecció del patrimoni local, i l'arquitecta responsable ha estat la sabadellenca
Núria Marcet.
[caption id="attachment_315240" align="aligncenter" width="1000"]

La rehabilitació ha permès canviar el color de la façana de l'església / VÍCTOR CASTILLO[/caption]
La retirada de la bastida utilitzada per fer els treballs ha permès anar descobrint en els darrers dies la nova gamma cromàtica, que vol recuperar
l'aspecte original de l'immoble, inaugurat el
1832 i obra de l'arquitecte
Antoni Cellers i Azcona. Inicialment, era dels pares escolapis i, el 1899, es va traspassar als pares claretians.
Marcet, en declaracions al Diari, assegura que "tot l’equip estem molt contents amb el resultat perquè s’ha aconseguit la imatge original que es buscava i, alhora, una estètica elegant i harmònica". Les obres han permès restaurar la façana, que tenia diverses parts deteriorades, com la cornisa. Tota la façana s'ha repicat i revestit amb un material natural, un morter de calç aèria tradicional pigmentat.
[caption id="attachment_286064" align="aligncenter" width="1000"]

Així era la façana el gener de 2024, abans de les obres / VÍCTOR CASTILLO[/caption]
També s'han restaurat els dos medallons, intervenció que ha anat a càrrec de
Núria Casadevall. En aquest sentit, Núria Marcet subratlla el treball rigorós que s'ha fet en aquest àmbit, igual que per netejar la pedra, les imatges, els capitells, etc.
Els medallons simbolitzen, a l’esquerra, el rei Ferran VII –que va finançar la construcció del temple– entregant les claus de l’església als pares escolapis i alumnes i, a la dreta, l’aparició de la mare de Déu amb nen Jesús a Sant Josep de Calassanç. Les escultures, a banda i banda de la porta, són de Camil Fàbregas i representen Sant Antoni Maria Claret i el doctor Sardà i Salvany. Les dues plaques de pedra són una dedicatòria al rei Ferran VII i a l'arquitecte Antoni Cellers.
[caption id="attachment_315242" align="aligncenter" width="1000"]

L'església, il·luminada en la primera nit després de les obres, el 18 de setembre / VÍCTOR CASTILLO[/caption]
El cost de les obres no ha transcendit, si bé l'arquitecta subratlla que han estat possibles "gràcies a les donacions de tots els feligresos del Cor de Maria". Inicialment, la finalització de les obres estava prevista perquè la façana lluís per Festa Major, però la pluja ho va endarrerir.
Fotos: Víctor Castillo

[caption id="attachment_315243" align="aligncenter" width="1000"]

Escultura del pare Claret / VÍCTOR CASTILLO[/caption]