Per què t’agrada el tir esportiu?

Parlem amb membres del Club de Tir Sabadell durant el seu dinar anual per conèixer què els mou a practicar aquest esport tan desconegut com apassionant

  • Belén Fernández: -
Publicat el 04 de maig de 2025 a les 14:06
Actualitzat el 04 de maig de 2025 a les 14:09

Aquest dissabte 3 de maig, l’Hotel Urpí ha acollit el tradicional dinar anual del Club de Tir Sabadell, un dia fonamental per l'entitat on es reconeixen els èxits esportius de la temporada i es celebra a les persones que han contribuït al creixement del club durant l'any. Aprofitant l'oportunitat, hem parlat amb diversos membres del club per entendre què els apassiona del tir esportiu i per què continuen vinculats a aquesta disciplina.

Javier Gómez: “Vaig recuperar una afició que tenia des de petit”

Javier Gómez és membre del Club de Tir Sabadell des de l’any 2017. “Aquesta afició m’acompanya des que era un nen petit”, explica. Recorda com es va iniciar amb les carabines d’aire comprimit i assegura que era “bastant bo en aquest esport”. Tot i això, Gómez va acabar deixant el tir, fins que molts anys després i gràcies al Club de Tir Sabadell ho va poder tornar a provar. "Vaig recuperar la meva antiga afició", diu Gómez amb un somriure.

Especialitzat en el tir de precisió, situa tres elements fonamentals per gaudir de l'esport i encertar: "En primer lloc, cal una concentració perfecta; en segon lloc, una respiració tranquil·la per calmar-se, i finalment, la capacitat d’aïllar-se durant el minut i mig que dura cada tir". També subratlla que la preparació física és secundària en aquest esport, on la responsabilitat recau sobretot en l’entrenament mental i, òbviament, en la punteria. “El principal inconvenient és que es tracta d’un esport car: es necessita molt material i molt bones instal·lacions”, afegeix.

  • Javier Gómez

Josep Campillo: “És fonamental ajudar la gent jove del club”

El pare de Josep Campillo va ser soci del club durant molts anys, i ell mateix s’hi va unir jove, l’any 1988. La seva passió ha anat més enllà de la pràctica, ja que actualment també fa d’entrenador: “És fonamental poder ajudar la gent jove del club”. La manca de relleu generacional és una de les seves preocupacions: “Hi ha menys joves dels que ens agradaria; entre deu i dotze, aproximadament”, comenta.

Personalment, Campillo té preferència per les carabines i les armes llargues: “Faig precisió amb una carabina d’aire comprimit.” Defensa aquesta modalitat com la millor per a principiants: “És ideal perquè s’hi iniciïn els nous membres i els joves, perfecta per començar”.

Campillo conclou amb una invitació a qui vulgui descobrir aquest món: “El tir és un esport molt desconegut, però quan t’hi enganxes, és molt difícil deixar-ho. És un esport tranquil i relaxant, tot i que a vegades està tacat per una mala imatge”.

  • Josep Campillo

Belén Fernández: “És un lloc familiar on, a més, aprens”

Belén Fernández, de Rubí i amb només 18 anys, fa quatre que forma part del Club. “Combino el tir amb el gimnàs: primer escalfo, faig la sessió de tir i acabo amb trenta minuts de gimnàs”, explica. Va entrar al club per proximitat i perquè s’adaptava als seus interessos, però avui assegura: “No ho canviaria per cap altre lloc; sempre ens ofereixen grans serveis i un molt bon tracte als socis”.

Anima especialment a les noies a apropar-s’hi: “Té molt bon ambient, és un lloc familiar on, a més a més, aprens”. Per a ella, el tir és una activitat compatible amb altres hàbits saludables i una manera d’evadir-se i concentrar-se.

  • Belén Fernández

Francesc Magrané: “Som una entitat esportiva, res més”

Francesc Magrané és membre del Club de Tir Sabadell des del 1990. Abans venia del Club de Tir de Terrassa i, entre tots dos, suma més de cinquanta anys d’afició, des que tenia catorze anys. També és entrenador nacional des del mateix any.

Magrané detalla com es treballa al Club segons el nivell dels tiradors: “Hi ha classes inicials per a qui comença, sessions per als que competeixen per primera vegada, i preparacions per als que tenen un alt nivell i competeixen a escala nacional o internacional”.

Conclou amb un missatge clar per a qui encara desconeix aquest esport: “Aquest és un esport que s’ha de provar. Molta gent no sap ben bé com funciona i l’associa amb coses que no tenen res a veure amb nosaltres. Simplement som una entitat esportiva”.

  • Francesc Magrané