"El papa Francesc em va nomenar cardenal el 2019 i, des d'aleshores, soc un dels papables", explica Cristóbal López Romero, un arquebisbe amb arrels a Sabadell present al conclave que s'ha dut a terme durant els darrers dos dies a la Capella Sixtina. És un dels 133 cardenals aptes a vot d'arreu del món que van viatjar cap a la Ciutat del Vaticà després de la notícia del 21 d'abril passat que anunciava la mort del sant pare i ha estat un dels que ha decidit que Lleó XIV sigui el nou pontífex.
- El cardenal Cristóbal López Romero celebrant una missa a la Creu Alta
- CEDIDA
Què el vincula a Sabadell?
Tot i que va néixer a un poble de la província d'Almeria i es va criar a Badalona, el Vallès és molt present a la seva vida i des de sempre hi ha tingut contacte. És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i va formar part de la Comunitat de Salesians de Sabadell durant un temps. "Vaig viure una temporada curta a Sabadell i, durant tres anys, a Sentmenat. De fet, anàvem caminant cap al Santuari de la Mare de Déu de la Salut des d'allà i celebràvem la missa de l'Aplec de la Salut amb molta il·lusió. És un dia molt important per Sabadell".
A part, té un vincle familiar molt arrelat a la ciutat i sovint hi passa uns quants dies per visitar la gent més pròxima a ell. "La meva germana viu a Castellar del Vallès i cada vegada que vaig a visitar-la tinc una parada obligatòria a Sabadell", explica. A més, és cosí germà d'Alfons Gea Romero, rector de l'església de la Creu Alta, on han celebrat diverses misses plegats: "Les nostres mares són germanes: ell es diu Gea Romero i jo López Romero. Tenim una relació molt pròxima i sovint ens veiem".

- El cardenal Cristóbal López Romero, juntament amb el mossèn de la Creu Alta
- CEDIDA
"El nou papa vetlla molt per la pau"
Lleó XIV té un model molt semblant al que presentava Francesc I i ha estat un dels punts clau per a la seva elecció, segons explica López Romero: "En el primer discurs que ens va fer als cardenals, ja com a pontífex, va dir en sis o set ocasions la necessitat que hi hagi pau al món i que farà el possible per aconseguir-la". D'altra banda, bromejant amb què és més complex que la política arran de la necessitat que hi hagi 2/3 dels presents d'acord i no una majoria absoluta, és optimista amb el llegat del nou sant pare. "Hi haurà una continuïtat en el que és fonamental i una discontinuïtat en la manera. Cada papa aporta la seva identitat pròpia necessària", ha conclòs el cardenal, que, a tall de curiositat, ha apuntat que va compartir taula amb Lleó XIV en el seu primer sopar com a papa.