
Ara a portada
-
Sabadell L'Ajuntament de Sabadell va executar 30,7 milions en obres l’any 2024, un 32% del previst Albert Acín Serra
-
Esports L'Astralpool CN Sabadell conquereix l'infern grec i lluitarà per la seva vuitena Champions Marc Segarra Rodríguez
-
Sabadell Les noves formes d’afrontar la mort: “El ritual continuarà evolucionant” Marc Béjar Permanyer
-
Sabadell Heroi sense capa, feina "de formigueta" i vitalitat: així és el Pepe de la Creu Roja Sergi Gonzàlez Reginaldo
-
El Parc Natural de Sant Llorenç es queda sense bars
L'Àrea d'Esplai de les Arenes ha estat una de les últimes en tancar l'establiment de restauració, com ja va passar a la Mola

- El Parc Natural de Sant Llorenç es queda sense bars

- Marc Béjar Permanyer
- Periodista
Publicat el 17 de maig de 2024 a les 11:45
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va entrar el passat mes de gener un una fase de transformació. El procés ha de permetre canalitzar la creixent afluència de visitants en diferents punts emblemàtics i reorientar la gestió d'aquest entorn privilegiat a la comarca. El pla, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb el 2027 a l'horitzó, va centrar l'atenció ràpidament en el servei de restauració de la Mola, que va quedar tancat fa quatre mesos. La clausura, però, no ha estat l'única al parc, que ha dit adeu a altres bars que abastien els excursionistes fins ara.
Des de l'1 d'abril, l'Àrea d'Esplai de les Arenes ha hagut de tancar l'establiment, malgrat que l'activitat a l'exterior continua. La Diputació ha decidit finalitzar el servei sense renovar la concessió, deixant l'indret sense un dels espais que acostumaven a servir de parada durant el trajecte. "Van començar per la Mola i després nosaltres, però també ha tancat el servei a l'àrea de la riera de Nespres a Mura i l'àrea del Torrent de l'Escaiola a Matadepera", explica la família Soler, encarregada de gestionar l'indret castellarenc els últims dotze anys.
[caption id="attachment_300490" align="alignnone" width="700"]
Zona d'esbarjo de Les Arenes | Victor Castillo[/caption]
Juana Barber, cap de Servei de Gestió de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, explica que la decisió respon a la voluntat de repensar el model d'aquests espais, que han estat funcionant durant molt temps amb algunes deficiències i buits legals que ara caldrà ajustar. "L'aturada serveix per fer una reflexió general i abordar el futur amb tots els actors i entitats implicades", exposa. "Són equipaments que costa mantenir. S'executava un sistema en què la Diputació subvencionava una part", precisa. Els contractes, però, estaven en un limbe que ara cal resoldre, també pel que fa als beneficis que generava l'espai. Tot plegat, a més, en un context marcat per la sequera i les restriccions per fer foc a la natura.
