Vallès

El restaurant de la Mola ja té data de tancament

L’establiment tancarà el pròxim 22 de gener, amb el futur incert sobre quin model es desenvoluparà

Era qüestió de temps. El restaurant de la Mola ja té data de tancament: serà el cap de setmana del pròxim 20 i 21 de gener, segons ha confirmat l’actual gestora de l’establiment, Gemma Gimferrer. A partir del següent dilluns, dia 22, ja no obrirà per alimentar els assistents.

La Diputació de Barcelona, que atorga la llicència, ja va anunciar fa dos mesos que l’actual concessió era “improrrogable”. Així, a finals del mes de gener, el local abaixarà la persiana, amb la incertesa sobre què passarà amb l’equipament al cim de la muntanya, malgrat que cap de les parts tanquen la porta a que s’obri un nou espai de restauració en el futur, amb condicions pendents de definir.

La decisió respon a la voluntat de la Diputació de repensar el model de gestió, que portava més de cinc dècades en mans de la família Gimferrer. De fet, el restaurant és un dels diversos elements on es preveuen canvis, segons confirmen des de l’ens. Els diferents agents implicats en el desenvolupament del parc s’han reunit en les últimes setmanes per abordar un replantejament que també afectarà el servei de restauració, amb l’objectiu d’adaptar-se a la normativa vigent.

Indignació de l’actual gestora

Els treballadors del restaurant i l’actual gestora han rebut la notícia en les últimes hores amb molta indignació. “No tenen un projecte. Hem plantejat la possibilitat d’allargar la concessió fins que tinguessin clar el pla”, remarca Gimferrer, que avisa que “serà difícil que tres institucions diferents es posin d’acord”.

Ella mateixa lamenta que una vintena de persones es quedaran sense feina i set animals no tenen el benestar i el futur garantits. “És trist que uns funcionaris que estan mirant-s’ho des de Barcelona no tinguin en compte la situació que provoca aquesta decisió”, emparant-se en les 6.000 firmes a favor de mantenir el model de gestió actual recollides en les últimes setmanes.

Un replantejament més global

En un comunicat, la Diputació anuncia que al llarg del 2024, es duran a terme obres de millora al cim de la Mola mitjançant la millora de l’entorn natural, fent-lo més sostenible, i la inversió en nous serveis, equipaments i instal·lacions.

La Comissió Consultiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac s’ha reunit en les últimes hores per parlar sobre alguns detalls de les conclusions extretes i les línies generals de la remodelació, tot i que sense marcar terminis ni criteris sobre el futur del local. De la mateixa manera, des de la Diputació no es descarta que el servei es pugui recuperar, amb els canvis pertinents.

L’òrgan de gestió compta amb la participació de 16 representants de les entitats dels diferents sectors, tres del Consell Coordinador i dos de la Diputació de Barcelona, que busquen establir les noves consideracions per gestionar un emplaçament que rep al voltant de 300.000 visitants a l’any.

La incertesa sobrevola la Mola pel futur del restaurant

Comentaris
To Top