Arxiu

Les quirzetenques Lourdes Garcia i Gara Roda participen al musical «Sister Act»

Gara Roda i Lourdes Garcia (FOTO: C. CASCÓN)

Gara Roda i Lourdes Garcia (FOTO: C. CASCÓN)

El Teatre Tívoli de Barcelona estrenarà el 23 d’octubre la versió espanyola del musical Sister Act. Al costat de Mireia Mambo, la protagonista, i Àngels Gonyalons i Fermí Reixach, cantaran i ballaran Gara Roda i Lourdes Garcia, professores a escoles de Sabadell.

La famosa pel·lícula de Whoopi Goldberg es va convertir en exitós musical amb una banda sonora original d’Alan Menken però el mateix argument i personatges que la primera entrega cinematogràfica. Entre les monges revolucionades per la diva de la música disco Deloris Van Cartier –que s’amaga al convent com a testimoni protegit de la policia en un assassinat–, hi haurà a la versió espanyola les joves cantants, actrius i ballarines de Sant Quirze del Vallès Gara Roda, de 21 anys, i Lourdes Garcia, de 34, amb estrets vincles a Sabadell.
Ambdues donen classes a l’escola Praeludium, per exemple, i Roda també a Stils. A més, Garcia dirigeix les corals Talia, cor Praeludium o Societat Coral Il·lustració Artística de Sant Quirze del Vallès, entre d’altres. Coincideixen també a l’escola AULES de Barcelona, de Dani Anglès, d’on ve «el gruix» del seu aprenentatge.

Canvi de vida

Però… «Sister Act ja ens està canviant la vida!», exclamen emocionades. I és que els imminents assajos els trastocaran l’agenda i de moment ja estan en vies d’instal·lar-se a Barcelona, tot i que Roda ha viscut els últims quatre anys a Sabadell.
Gara Roda ja ha participat a Goodbye BarcelonaJosafat, el musical o Per sobre de totes les coses (Bare, dirigit per Dani Anglès), però Sister Act serà per a ella «el primer gran musical». Li han donat el paper de María Roberta (Mary Roberts) just quan feia plans per anar a fer un post-grau a Londres…
Ella va néixer, casualment, l’any en què s’estrenava la pel·lícula que va convertir Whoopi Goldberg en una estrella. El procés del càsting per al musical ha estat «molt llarg», amb moltes fases i viscudes amb nervis. Van rebre uns 9 mil curriculums i en van acceptar uns 3 mil per al càsting. El dia de la prova arribava a les 3 i sortia les 9 del vespre.
El seu avantatge és que, a més de cantar, sap ballar. Però quan va sonar el telèfon, aquella trucada que recordaran per sempre més, «vaig flipar molt, no m’ho creia».
Lourdes Garcia ha estat escollida com a ‘cover’ de Malia Conde com Mary Patrick, la monja més divertida i riallera. «És la grassoneta amb ulleres, la que fa riure», precisa Garcia, que de seguida es veu que encaixa amb la seva «energia explosiva». No oblidarà el dia que la trucaven per donar-li el paper. «Venia del super, passava per davant d’AULES i em va caure la bossa i se’m van trencar els ous», recorda. «Em van preguntar: “què fas la setmana que ve?”. “Vaig a Galícia amb la coral”, vaig dir. “Doncs no, tens roda de premsa de Sister Act!”, em van contestar».
«M’han fet un regal!», diu d’aquest paper que en una fase inicial no era per a ella (optava a Mare Superiora o Mary Lazarus).
Lourdes Garcia va entrar tard al món del teatre, que va descobrir als 22 anys, i el seu primer contacte amb els musicals va venir del famós cor filipí UST Singers en les seves visites a Sant Quirze del Vallès. Va començar d’intèrpret i ha acabat sent una gran amiga dels cantaries i el director, que un dia la va fer cantar a l’autobús i li va fer veure que un dia també ella podria pujar a un escenari.

Audicions

Dit i fet. El millor d’aquest any, afegeix Lourdes Garcia, és que «serà el primer cop que només em dedico a la música i la docència». Abans havia fet una audició per Els Miserables i La Bella y la Bestia, on va començar a ser conscient que «estava preparada per fer el personatge». Però reconeix que ballar no és el seu fort. «Per què ens fan ballar tant!?»… es desesperava en el càsting de Sister Act.
Un dels gran luxes serà, diuen, «aprendre molt del gran equip d’aquest musical». El protagonitza la barcelonina Mireia Mambo Bokele i es diu que potser la pròpia Whoopi Goldberg vindrà a l’estrena. Figura com a productora junt amb Buenafuente (El Terrat) i Stage Entertainment España, que ha produït Els MiserablesEl Rey León i altres èxits com Mamma Mia! o La Bella y la Bestia.
Comentaris
To Top