Arxiu

Els instituts lideren un projecte per combatre el bullying amb la mediació

Els instituts de secundària públics de la ciutat han aconseguit reduir els conflictes a l’aula a través de la mediació. És una efectiva manera de combatre el bullying on, juntament amb els professors, juguen un paper fonamental els mateixos estudiants que participen de forma voluntària als equips de mediació.

Allà on hi ha gent hi ha conflicte. En el marc de l’aula, l’important és sensibilitzar alumnes i professors, disposar d’eines per gestionar-ho i normalitzar les situacions». Són les paraules d’Anna Miralles, coordinadora del seminari de professorat mediador del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del departament d’Ensenyament i professora a l’Institut Escola Industrial.
Fa més de 10 anys que es van posar en marxa els serveis de mediació a alguns instituts públics de la ciutat (amb l’impuls entre altres de Miralles), i des de llavors els resultats han estat molt satisfactoris. Tot i que cada centre té les seves peculiaritats, «és una eina que s’utilitza i la prevenció funciona. S’arreglen molts conflictes«, manifesta la professora.

Un dels elements que aporta més valor al projecte és el fet que són els mateixos alumnes els que, de forma voluntària, decideixen fer de mediadors i reben prèviament una formació. Durant la darrera dècada més d’un miler de sabadellencs de tercer i quart d’ESO han conegut els recursos de la mediació i els han posat en pràctica.

Aquest curs hi intervenen més 120 joves. Tots ells, amb els seus professors, han participat aquest dimecres al Casal Pere Quart a la novena edició de la trobada d’equips de mediació dels instituts de Sabadell. Els centres implicats són els instituts públics de la ciutat Agustí Serra, Arraona, Escola Industrial, Ferran Casablancas, Pau Vila, Sabadell i Vallès; el Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès i l’institut de Castellar del Vallès.

To Top