Ciutat

Sabadell guanya un nou parc urbà amb la transformació del Vapor Cusidó

La ciutat guanyarà un nou parc urbà amb la transformació de l’antic Vapor Cusidó de la Creu Alta. Les obres, que tindran una durada de sis mesos, començaran al març i està prevista una inversió superior al mig milió d’euros.

L’antic Vapor Cusidó, situat entre els carrers Montseny, Sant Miquel, Antoni Cusidó, i Montllor i Pujal, es transformarà en un parc de 5.322 metres quadrats en què s’integraran elements capaços de destacar el valor del passat industrial d’aquest espai.
En concret, l’Ajuntament ha explicat que el parc es dividirà en tres eixos principals: domèstic-urbà, industrial-verd, i productiu-didàctic.
En el primer cas, el projecte recull la recuperació de les plataformes de l’edifici que encara es conserven. Aquestes es dividiran en diferents espais al voltant d’un de central que es destinarà a usos múltiples. Aquesta idea permetrà combinar punts per celebrar de forma simultània activitats diverses però que necessitin d’una menor afluència de persones al voltant d’un altre espai de majors dimensions.

La xemeneia de l’antic vapor també serà un dels elements claus d’aquest nou parc que recordarà el passat industrial de la ciutat. L’adequació de l’espai permetrà a qui vulgui accedir al recinte i veure tot l’entorn de la plaça si es mira a través de la malla que l’envoltarà. Aquesta, juntament amb el revestiment del pòrtic simularan el dibuix geomètric del mocador de fer farcells al·ludint a un altre element important d’aquest edifici, el teixit.

Pel que fa a l’eix industrial-verd, la forma rectangular del solar i els canvis que presenta el terreny s’aprofitaran per recollir les aigües superficials de pluja per al seu aprofitament i protecció de varietat de flora i fauna possible en aquesta part de la ciutat.
Així, es contraposarà una zona humida, situada al costat del carrer Antoni Cusidó amb la part més impermeable a on es troben restes dures de la caldera, la carbonera, el pou i la xemeneia de la part nord-oest de la superfície. El tercer eix, el productiu-didàctic, acollirà un petit aiguamoll amb bancs a on els visitants i escolars podran rebre explicacions de l’espai ja que des d’aquell punt es podrà veure la totalitat del parc.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top